26 Tesla Model S registrerade i Sverige och 1 493 st i Norge under Mars månad

En dags leveranser av Tesla Model S i Norge En dags leveranser av Tesla Model S i Norge

Vi vet att Tesla Model S sålde mycket bra i Norge förra månaden och när vi nu ser siffrorna så kan man inte utan att bli imponerad. I mars såldes 1 493 Tesla Model S i Norge. Denna siffra placerar Model S i topp av alla bilmodeller sålda i Norge under Mars. 10,8 % av alla nybilar i Norge var en Tesla Model S, alltså en av tio sålda bilar var en Model S.

1 493 model S sålda under Mars i ett land med ca 5 miljoner invånare.
1 600 model S  sålda i USA med sina ca 313 miljoner under Mars månad.

1 493 bilar sålda av en bilmodell i samma månad är nytt rekord i Norge.

Som sagt i Sverige registrerades 26 Tesla Model S i Mars och den stora skillnaden beror inte på att Tesla har bättre säljare i Norge!

Vi gratulerar Tesla till framgångarna i både Sverige och Norge!

Kommentera gärna!

Kommentera gärna:

 • Kalle • 10 april 2014 12:54:07
  Jag är besviken på vålvo, jag har provkört deras c30 och den är härlig att köra(jag gillar att man kan byta mellan coast och regen lätt med vexelspaken) men varför släpper de ingen man kan köpa. De har ju visat att de kan, så vad stoppar dom?
  Om de e så jädra sega på att komma in i matchen så tenker inte jag stötta dom me nått bilköp, även om jag köper en fosilbil så gör jag det av ett företag som i alla fall försöker att satsa på batteribilar fult ut.
 • Mats • 10 april 2014 08:44:45
  Tycker också momsen skall bort. Vi måste rivstarta och få ut elbilar på gatorna precis som Norge har gjort. Tror dock att skyddet av inhemsk produktion (=Volvo) hindrar, Tar Volvo fram en dyr ren elbil så åker momsen snart...
 • Mattias • 8 april 2014 02:18:02
  Håller helt med om momsen:

  Tag bort momsen på elbilar och höj skatten på bensin/diesel med ett motsvarande belopp.

  Utan buller jobbar folk effektivare. Då blir det mera skatt och bättre välfärd. Med renare luft mår folk bättre och lever längre. Då blir det ännu mera pengar i statskassan och ännu mera välfärd.

  Elbilar är TILLVÄXT. Något som behövs efter en lång tid av lågkonjunktur.

  Synd bara att vi måste importera dem. Men vi behöver å andra sidan inte importera lika mycket olja och kan själva bygga fabriker för att återvinna batterierna.
 • Micke • 5 april 2014 20:09:17
  Nog för att Norge går bra och att vi är imponerade men det går ju sakta men säkert framåt i Sverige med. I mars månad så var 1,5% av alla nyregistrerade bilar elektrifierade.
  Dessutom så hade vi 15,1% förnyelsebara bränslen inom transportsektorn under 2013 och det är väldigt mycket högre än vad Norge har.

  Fast... självklart så vill jag ju att elbilsförsäljningen exploderar här och det kommer den inte att göra förrän det blir ekonomiskt försvarbart att köpa elbil eftersom i slutänden så tänker de flesta med plånboken (speciellt när det kommer till alla dessa tjänstebilar).
  Slopad moms för elbilar och samma summa pålagd på fossilbilar tycker jag låter som en bra idé. Då skulle omställningen verkligen ta fart.

  Detta kombinerat med den övergången vi redan håller på med när det gäller förnyelsebara bränslen såsom syntetdiesel från förnyelsebara källor så kan vi gå ifrån fossilberoendet snabbt.
  Och i större stadskärnor (Stockholm, Göteborg, Malmö att starta med för att sen utöka allteftersom) borde det införas förbud mot utsläpp. Där kan man köra på el eller inte köra alls.
 • Svejk • 4 april 2014 11:04:28
  Hämtade ut min S85 (Model S) i Täby i måndags. Har sedan dess kört över 50 mil smärtfritt...men ringde Transportstyrelsen för o kolla när jag skulle få elbilspremien i fredags..."du kommer få en blankett utskickad en månad från att bilen inregistrerats som du fyller o sedan skickar till oss"! Sverige är ett skämt på elbilssidan. En månad för att skicka ut ett papper! Avsiktlig fördröjning i systemet eller bara byråkratisk låsning? Fundera själva.
 • Per • 3 april 2014 21:25:14
  Hade C Koenigsegg fått det stöd han behövde från staten när han ville börja bygga elbilar på SAAB 2009 så hade det varit 1500 elsaabar som var sålda i Mars i Norge! SAAB kunde ha varit det Tesla är idag om man fattat det som Koeniggsegg ville göra 2009!!!!
 • Mats Hägglund • 3 april 2014 20:50:49
  Min gissning är att rabatten kommer komma men först måste Volvo eller SAAB ha kommit ut med den bil som de folkvalda vill att vi skall köpa, det är min gissning.

  Dvs skall det stödjas skall också vår industri kunna dra nytta av det, så hoppet står till SAAB. Volvo verkar ha snöat in på induktiv laddning och förarlösa bilar.

  Iden att köpa svenskt och ge sin granne ett jobb är egentligen inte helt fel men Volvo och SAAB borde sätta fart och jobba fram några bra produkter (dvs fossilfria produkter)
 • Morfar • 3 april 2014 19:48:31
  Våra folkvalda och myndigheterna agerar på ett kraftfullt sätt när det gäller beroendet av oljeimport, bullerproblemen, folkhälsan, miljön och klimatet. T ex när sågverket i Fiskarheden gör avtal med tågoperatören Rush Rail AB om att flytta transporter från väg till järnväg. Då beslutar Trafikverket att underhållet på bansträckan ska stoppas, inga tåg här inte. Sedan lägger man 250 miljoner skattekronor på en fossilflygplats några mil därifrån. Ifall jag har räknat rätt är momsen på den billigaste Leaf 62978. Om elbilar tillfälligt slapp moms som i Norge skulle det då räcka till 3970 elbilar.

  Källa: dt.se
 • Lasse • 3 april 2014 17:58:59
  Kan inte annat än att hålla med föregående talare. Svenska politeker borde verkligen skämmas! Sen har vi Annie Lööf som glatt påstår att vi har 250.000 miljöbilar i Sverige och inte tycker att något kan förbättras. Är det inte dags att sätta politekerna i en Model S snart så de kan komma till insikt.
 • Kall • 3 april 2014 16:59:42
  Till svenska politiker:
  Slopa momsen på rena elbilar och ta ut de förlorade momsintekterna genom att sätta en miljöskatt baserat på hur mycket bilarna drar på alla fosil bilar.
  Enkelt och efecktivt

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln