September 2013 - Citroén Berlingo 2001

Månadens elbil september - Mikael Röebyes Citroén Berlingo Månadens elbil september - Mikael Röebyes Citroén BerlingoMikael Rörbye i Köpenhamn driver Slagteren ved Kultorvet. Företaget har i över 10 år levererat ekologiskt kvalitetskött till Köpenhamns invånare och till stadens gourmetrestauranger.

Kultorvet ligger mitt i centrala Köpenhamn och Mikael ville bidra till en bättre luftmiljö i staden, som inte är så hälsosam, ibland direkt hälsovådlig.

För att distribuera och leverera det fina köttet till sina kunder köpte Mikael en eldriven skåpbil av märket Citroén Berlingo av årgång 2001.

Bilen blev ett populärt inslag i Köpenhamns gatubild och Mikael tyckte att den var helt fantastisk som rullande reklampelare för hans ekologiska kvalitetskött, inte minst sedan han satt sin slogan ”Ökomaend har bedre saed” på bilen.

Bilen har en räckvidd av ca 8 mil och en topphastighet av 95-100 km/tim.
Mikael och hans co-driver Rasmus Bidstrup deltog i även Öresundsrallyt för elbilar 2012.

Denna elbil rullade 8 500 problemfria mil i daglig trafik i Köpenhamn och Mikael var mycket nöjd med den. Han har nyligen sålt bilen (till Finland), och skall nu köpa en ny elbil.

Slagteren ved Kultorvet är ett bra exempel på att elbilar kan ersätta fossilbilar i många verksamheter, och Mikael har med sin elbil sparat både miljö och pengar.

All heder till Mikael och hans kollegor hos Slagteren ved Kultorvet.
Titta gärna in i butiken om ni har vägarna förbi!