Lightning Car Company - Lightning GT

loading...

Denna nya tillverkare av elbilen Lightning GT gör tydligt för alla att detta är en bil byggd från grunden och att den inte är baserad på någon befintlig bilplattform. Med hela 90% av delarna tillverkade i Storbritannien gör den väl skäl för att bevarar landets gamla biltillverkartraditioner.

 

Lightning GT är ett tekniskt kraftverk, med ledande komponenter och avancerad ingenjörskonst som används genomgående. Körupplevelsen är lika imponerande - fantastisk hantering med fantastisk prestanda och mycket hög återkoppling till föraren. Chassit på Lightning GT är uppbyggt av aluminium och har batteripacket integrerat vilket ger en mycket god styvhet, skriver Lightning om bilen.

 

Elbilens härliga prestanda kommer ifrån 2 elmotorer på vardera 150 kW som driver på bakhjulen. Dessa elmotorer kan skjuta iväg Lightning GT till 100 km/h på under 5 sekunder och har en toppfart på över 200 km/h. Elmotorerna hämtar sin kraft ifrån ett Litium-titanate dubbelbatterisystem på 2 x 22 kW som ska ge elbilen en räckvidd på ca 240 km.

 

Litium-Titanate är ett modifierat Litium-jon batteri som har fördelen att det kan laddas snabbare. Med ultrasnabb laddning på 250 kW (om och när tekniken blir marknadsmogen) klarar Lightning GT att ladda upp sina 44 kW på endast 10 min. Lightning GT ska tillsvidare vara kompatibel med 50 kW laddning vilket indikerar CHAdeMO kompatibilitet. Den inbyggda laddaren för AC är på 9 kW.

 

Lightning GT presenterades redan 2008 på London Motorshow och skulle ursprungligen börja levereras redan 2009, leveranserna har skjutits upp ett par gånger men det slutgiltiga datumet verkar nu vara satt. Endast 20 bilar kommer att tillverkas under 2013/2014 och det går bra att reservera en nu. Priset för bilen börjar på € 250 000.