Exagon Motors - Furtive eGT

loading...

Definiera ett föremål eller en anordning för förflyttning, beskriv en känsla eller utveckla en vision, demonstrera makt eller framkalla intensitet. Furtive-eGT uppmanar oss att förändra vår inställning till en prestigefull sportbil - en strategi som fantiserar om en överdriven och aerodynamisk styling och som sätter prestanda i konflikt med miljön.


Exagon Motors är det lilla franska uppstickarföretaget som få känner till. Ett par uppvisningar på bilsalongen i Geneve och en snygg hemsida har gett Exagon hyffsad uppmärksamhet med sin Furtive-eGT.


Furtive eGT är en 4-sitsig lyxcoupé med prestanda som ger 0-100 km/h på 3.5 sekunder och 516 Nm vridmoment direkt från start. Kraften kommer från 2 Siemens motorer på vardera 148 kW som driver bakhjulen. Toppfarten är elektroniskt begränsad till 250 km/h.


Batteriet är precis som motorerna utvecklat av Siemens och tidigare har samma batteriteknik använts i sateliter skriver Exagon på sin hemsida. Totalt lagrar de 52 kWh och ska klara av över 3000 laddcykler med minst 80% bibehållen kapacitet. Batterierna ska även kunna snabbladdas men vilken standard som används anges ej. Räckvidden uppges till 360 km.


Merparten av bilens kaross och chassi är gjort av kolfiber för att hålla nere vikten. Exagon påstår också att bromsförmågan ska vara bland den bästa i världen med 1,2 G vid inbromsning.


Endast 100 exemplar per år kommer att byggas och Exagon anser att bilen kommer bli ett unikt samlarobjekt som är helt byggd efter varje ägares önskemål. De första leveranserna beräknas att ske i slutet av 2013 till ett pris av €350 000.

 

Se även en video nedan av Furtive-eGT som pressas på Nürburgring.