Volvo tvärvänder om elbilar...

Volvo "mildhybrid". Inget annat än en "startmotor".
Volvo "mildhybrid". Inget annat än en "startmotor".

Volvo annonserade precis att man kommer att utrusta alla kommande bilmodeller med elmotor.
Läs pressreleasen här.
Man vill få det att låta som historiskt beslut. Och nog är det så för VOLVO. Det är dock en en reaktion på att VOLVO inte kan stå ensamt kvar med fossilbränsledrivna fordon medans konkurrenterna har förstått galoppen. 
Det handlar primärt om hybridbilar där mildhybriden med 48V är en patetisk variant som blott skall agera "startmotor" för att minska bränsleförbrukningen så pass så att den totala förbrukningen kommer i paritet med en snåldiesel.
"– Det här handlar om kunden, säger Håkan Samuelsson, VD och koncernchef. Människor efterfrågar elektrifierade bilar i allt större utsträckning och vi vill möta våra kunders nuvarande och framtida behov. Nu kan du välja en elektrifierad version av din favoritmodell från Volvo."

VOLVO planerar också att 2019-2021 lansera rena elbilar. Då av prestigemärket Polestar. Detta annonserar man bland annat som "TESLA-dödare".... 

Vi kunder får se till att tala om för VOLVO att vi blott är intresserade av rena elbilar.

För laddaelbilen : Tilman D. Thulesius

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln