Elbilar ökade mer än laddhybrider i mars

Under mars månad ökade beståndet av laddbara bilar i Sverige med 1 231 stycken. Totalt finns det nu 31 505 laddbara bilar. Samtidigt har den publika laddinfrastrukturen ökat till över 3 000 laddpunkter, fördelat på 874 laddstationer.

Ökningen i mars var ungefär i linje med den nivå som etablerats det senaste halvåret. Hittills i år har beståndet ökat med 3 393 laddbara bilar, vilket är en ökning med 53 % jämfört med första kvartalet 2016.
 
Det mest överraskande med ökningarna under månaden var att de rena elbilarna tog ett stort steg framåt. Tesla Model S ökade med 182 bilar och Nissan Leaf med 132 bilar. Bland laddhybriderna var det endast Volkswagen Passat GTE som ökade mer, med 255 bilar. Av den totala ökningen i mars på 1 231 laddbara bilar var 628 elbilar och 603 laddhybrider.
Källa Powercircle

Etiketter: statestik

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln