Ecar Expo 2016 - Göteborg (Del 2 - Elbilar m.m)

eCar Expo 2016...

Nu är det batteridrift som gäller så som marknaden ser ut just nu, känns som att 2017 kommer bli ett intressant år för eldrivna fordon. Intressant mässa, bra initiativ och det ligger verkligen i tiden med elbilar och marknaden växer snabbt. Det krävs inte direkt förkunskaper för att köra elbil i vardagen, men dock finns det många frågetecken kring just räckvidd, laddning, hybrid, batteristorlek osv.
Dom som besökte mässan fick iallafall svar på dessa frågor och köper förhoppningsvis en elbil nästa gång det är dags för ny bil.

Det var verkligen kul att se att så pass många biltillverkare som valde att visa upp det senaste dom hade inom elbilar/hybrider för att nå ut till som stor målgrupp som möjligt. Bilen som vi saknade i Göteborg var nya Renault Zoe med 41kWh batteriet, men den dök upp i Stockholm.

TESLA Model X
TESLA Model X

En av nyheterna var Hyundai IONIQ med 28kW-batteri, officiellt förmedlar Hyundai en räckvidd för IONIQ på 28mil och då menar dom att förbrukningen skulle ligga på blyga 1,0kWh/mil? Men som vi brukar säga i ”Branschen” ta NEDC x 0,7…..
dvs 280 km NEDC brukar bli cirka 280*0,7=200 km i verkligheten och dessutom på sommaren. Det kommer en modell som klarar 30mil, men den kommer först 2018.
– är det inte lite sent?

AUDI Q7 e-tron
AUDI Q7 e-tron
Elcyklar fanns det gott om på mässan, det har verkligen blitit populärt och det finns många fördelar. Dagen elcyklar laddar man enkelt hemma och både batterierna och motorerna har blivit bättre.
Elcyklar fanns det gott om på mässan, det har verkligen blitit populärt och det finns många fördelar. Dagen elcyklar laddar man enkelt hemma och både batterierna och motorerna har blivit bättre.

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln