17 fossibränslebilar i timmen brinner, enbart i USA!

Så mycket som 17 fossilbränslebilar i timmen brinner enbart i USA! Detta är en siffra från 2012 och den har säkert förändrats lite sedan dess. Detta skall man ha i minnet de få tillfällen man läser om att en elbil brunnit! 

Det är sällan det blir rubriker världen över för att en Skoda octavia, Volvo 740 eller BMW 320 börjar brinna, men tro mig det har hänt! 

Siffrorna från 2012 rapporten kommer från USA´s NAtional Fire Protection Agency (NFPA)
och är hämtade från en artikel från Business Insider 2013.
Läs originalartikeln här!
http://www.businessinsider.com/17-cars-catch-on-fire-every-hour-in-the-us-2013-11?IR=T

Fler elbilar = Färre bilbränder!

Per Jeppson
Laddaelbilen.se

Kommentera gärna:
(Tänk på att du har ett eget ansvar för vad du skriver!)

 • Eva • 2 januari 2016 15:03:27
  Hade bråttom att skicka, "tryggt" ska det vara i tidigare inlägg
  /Eva
 • Eva • 2 januari 2016 15:00:49
  Jag tycker att det är fantastiskt tryckt med elbil, de enda brännbara vätskorna är väl olja i broms och styrsystem! Explosionsartade bränder i elbilar är teoretiskt omöjliga!
  /Eva "kemist" och kör Tesla S P85
 • Johan Andersson • 2 januari 2016 12:10:57
  Det känns som media enbart vill skapa rubriker och skit och inte fakta! Det är klart att det är intressant för allmänheten att veta att en elbil brunnit i Norge, men kanske mer intressant att veta att 5st fossilbränslebilar brunnit i hemkommnunen det senaste året!? Hur många Nissan LEAF har brunnit i Världen sedan den lanserades? (en har jag hört talas om efter flera dagars googlande) Hur många Tesla Model S? (fyra under fyra år och en av dessa fattade eld när den i våldsam kraft körde in i ett hus av en drogpåverkad förare) Samtidigt så har det inte rapporterats några personskador vid någon av dessa elbilsbränder!

  Fast man kan ju se det positiva att media skriver om en enstaka bilbrand i elbil! Det måste ju vara för att det är så ovanligt!
  /Johan

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln