Nevs har tecknat ett strategiskt samarbetsavtal med Panda New Energy Ltd om leverans av 150 000 stycken 9-3 sedan elbilar

National Electric Vehicle Sweden (Nevs) och kinesiska Panda New Energy Co Ltd har tecknat ett strategiskt samarbetsavtal som innebär att Nevs ska leverera 150 000 elbilar till och med år 2020. Utöver detta omfattar avtalet även 100 000 ytterligare elfordon samt tjänster från företag närstående Nevs och Nevs ägare. Avtalets totala värde uppgår till 78 miljarder RMB, omkring 100 miljarder SEK.

Panda New Energy fokuserar på att leasa ut miljöfordon för olika typer av mobilitetslösningar. Panda samarbetar med flera företag som erbjuder tjänster med miljöbilar som en del i transport- och tjänstelösningar i Kina, och siktar på att bli ett världsledande leasingbolag för miljöbilar.

– Det här är ett strategiskt samarbete för Nevs inte bara när det gäller antalet fordon, utan är också ett viktigt steg i att implementera vår vision och vår nya affärsplan. Vi vill erbjuda våra kunder både hållbara produkter och hållbara mobilitetslösningar, säger Stefan Tilk, vice ordförande Nevs.

– Vi är mycket glada för samarbetet med Nevs, som bygger på ett arv av framgångsrika innovationer och som har kapacitet att möta vår efterfrågan. Som delaktiga i den framväxande marknaden för miljöfordon är vi tacksamma att få bli en partner till Nevs, som delar vårt engagemang för miljön, säger Chao Ma, ordförande i Panda New Energy.

National Electric Vehicle Sweden ABs (Nevs) vision är att forma mobilitet för en mer hållbar framtid, och fokuserar på att utveckla elfordon och hållbara mobilitetstjänster. Nevs förvärvade huvuddelen av tillgångarna i fd Saab Automobiles konkursbon år 2012. Nevs ägs av National Modern Energy Holdings, (NMEH), Tianjin Binhai Hi-Tech Industrial Development Area (THT), och Beijing State Research Information Technology Co, Ltd (SRIT).

Per Jeppson Laddaelbilen.se
Källa: NEVS

Kommentera gärna:
(Tänk på att du har ett eget ansvar för vad du skriver!)

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln