Tekniska verken blir delägare i CLEVER

Styrelsen för Tekniska verken i Linköping AB har tagit beslut om delägarskap i CLEVER Sverige AB. Beslutet främjar utbyggnaden av laddinfrastruktur för elbilar.

CLEVER Sverige AB grundades av Öresundskraft i syfte att göra det lättare för både näringsliv och privatpersoner att välja elbil. CLEVER Sverige erbjuder laddlösningar för snabb, enkel och säker laddning av elbilar hemma, vid arbetsplatsen och på offentliga platser med smidiga betallösningar. På kort tid har företaget, där också Jämtkraft är delägare, etablerat en ledande position på den växande, svenska marknaden för elbilsladdning.

– Det är med stor glädje vi hälsar Tekniska verken välkomna som delägare i CLEVER Sverige. Tekniska verken är en stark och framsynt aktör i en viktig region och delar vår vision om ett hållbart transportsystem. Beslutet om delägarskap ger CLEVER Sverige ännu bättre förutsättningar för vidare utbyggnad av laddmöjligheter och skyndar på omställningen av transportsystemet. Det säger Anders Östlund, vd för Öresundskraft.

– Vi tror starkt på konceptet. Ska det bli attraktivt att köra elbil måste det vara enkelt att ladda även när man kör långa sträckor. Vårt mål är att minska fossila bränslen bland annat inom transportsektorn, där vi gjort stora satsningar på biogas som vi fortsätter att utveckla parallellt med uppbyggnaden av laddinfrastrukturen. Biogas och el kompletterar varandra väl i syftet att nå en fossilfri fordonsflotta, säger Anders Jonsson, vd för Tekniska verken.

– I Tekniska verken får vi ytterligare en stark och tydlig ägare. Det breddar vår geografiska täckning och stärker vår position som Sveriges ledande laddoperatör. Det är ett stort steg i att förverkliga vår vision: att göra det lätt att köra elbil i hela landet, säger Fredrik Nordin, vd för CLEVER Sverige.

Källa: mynewsdesk.com

 

Kommentera gärna:
(Tänk på att du har ett eget ansvar för vad du skriver!)

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln