Nu har Sveriges första kompletta universella laddstation med Drive Thru, öppnat i Löddeköpinge !

I torsdags dök den Gröna Clever ikonen upp i Löddeköpinge på laddkartan! Laddplats Löddeköpinge erbjuder därmed snabbladdning för alla moderna elbilar.

Teslas Supercharger station var den första s.k. "drive thru site", som bl..a. gör det enklare att ladda exempelvis en Model X med ett släp. De flesta andra laddplatser är designade på ett sätt som gör det svårt att att ladda en elbil med släp. Nu kommer Model X och snart även andra elbilar att gå att utrusta med dragkrok. Clevers nyöppnade site i Löddeköpinge ger med sina fyra platser med placeringen av laddaren i mitten även samma möjlighet! 

Placeringen av Clever laddaren i Löddeköpinge gör resor med elbil mellan södra Skåne, Norra Skåne och Halland nu mycket enklare. Närheten till laddare i Lomma, Lund och Malmö ger också elbilisten flera alternativ om det skulle vara "kö" vid stationen.

Design och projekteringsarbeten har utförts av SunDrive AB i samarbete med Clever, fastighetsägaren och Tesla motors. En del arbeten återstår för att laddplatsen skall vara 100% färdig, men det går bra att ladda redan nu.

Kommentera gärna:
(Tänk på att du har ett eget ansvar för vad du skriver!)

 • Petter N • 23 november 2015 10:44:38
  10A Schuko är inte snabbladdning!
  Schuko är dessutom ej lämpat för laddning utan skall mannladda AC så är det Typ2 uttag Mode 3 som gäller, även på lägre laddeffekter!
  /Petter
 • Bengt • 23 november 2015 10:33:20
  Varför finns där inte ett vanlig vägguttag (10A) för ex Toyota laddhybrid också? Där finns en hel del i Sverige.
 • Klas Andersson • 21 november 2015 13:56:36
  Detta är en mycket viktig laddare på södra E6, för både norr och södergående trafik! Denna laddaren kommer det nog inte alltför sällan att vara kö till!

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln