OKQ8 öppnade ytterligare en hållbar station, med CCS/CHAdeMO och Typ2 AC laddare i Trelleborg

OKQ8 fortsätter att etablera hållbara drivmedelsstationer runt om i landet. I veckan som gick invigdes OKQ8 Trelleborg – landets sjätte hållbara station – som är miljöoptimerad med maximal användning av hållbara material samt utrustad med sedumtak och solceller. Stationen erbjuder även en av Sveriges snabbaste biltvättar och fräsch och vällagad mat i OKQ8:s nya butikskoncept Quick To Go.

OKQ8 Trelleborg är en helt nyöppnad station som ligger i anslutning till den vältrafikerade Maglarpsrondellen. Stationen är landets sjätte hållbara drivmedelsstation – helt miljöoptimerad och nästintill självförsörjande på el.

– Vi är otroligt stolta över att fortsätta bygga ut vårt hållbara stationsnät. Vi vill underlätta för människor i rörelse, och att vi dessutom kan hjälpa dem att göra hållbara val känns extra roligt. OKQ8 Trelleborg är en toppmodern station med bra placering som gör den lättillgänglig för såväl trelleborgsbor som boende i omnejd, säger Roger Blomstrand, Head of Retail Sales på OKQ8.

OKQ8 Trelleborg är byggd med maximal användning av hållbara material. Man har exempelvis använt sig av träbalkar istället för stålbalkar som binder CO2 och kräver mindre energi invändigt. Genom att förse stationen med sedumtak och solceller i kombination med bergvärme och frikyla är stationen i princip självförsörjande vad det gäller energi. En ny laddningsstolpe (CCS/CHAdeMO, Typ2 AC) för elbilar har även installerats för att tillgodose behovet av det ökande antalet elbilar som används idag.

En av Sveriges snabbaste biltvättar
OKQ8 Trelleborg är bland de första stationerna med att erbjuda kunderna en av Sveriges snabbaste biltvättar, med en tvättbana som kan tvätta upp till femtio bilar per timme.

Vällagad mat i Quick To Go-konceptet
Det nya Quick To Go-konceptet innebär att OKQ8 erbjuder människor i rörelse ett gott mål mat på vägen. Kunden erbjuds fräscha sallader, pizza på färska råvaror med frasig botten, smörgåsar med olika fyllningar som grillas på beställning, kycklingspett och wraps. Det finns även möjlighet att köpa färskt bröd hela dagen liksom nybakade frasiga wienerbröd och muffins. Stationen har en loungedel med stora fönster och bekväma sittplatser. Konceptet innebär även att det är lättare för kunderna att hitta rätt produktval till bilen.

Källa: mynewsdesk.com

 

Kommentera gärna:
(Tänk på att du har ett eget ansvar för vad du skriver!)

  • Preben Sand • 6 oktober 2015 13:15:20
    Laddar typ2 AC med 43 kW ?

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln