LYCKAT ÖRESUNDSRALLY 2015! Årets elbilsförare, elbil och laddplats diplomerades!

loading...

Årets Öresundsrally för elbilar gick av stapeln i helgen. Som vanligt ett välorganiserat och mycket trevligt arrangemang med många ingredienser.

Den viktiga Energitävlingen mellan Frederiksberg i Köpenhamn och Helsingborg inkl färjetur är kanske den mest intressanta delen, då den 
visar hur effektiva elbilar verkligen är. De bästa deltagarna lyckades att köra den ca 9 mil långa sträckan med en förbrukning av 1.0 - 1.2 kWh/mil vilket motsvarar ca 0,1 liter bensin/mil. Märk väl att det fanns en maxtid för sträckan så det gick inte att krypköra, tvärtom var det mycket små och krokiga vägar ute på landet i kombination med alla rödljus och intensiv trafik i Storköpenhamn som krävde att man fick köra på rejält när det gick.

Vid avslutningen på Stortorget i Malmö delades det ut priser till vinnarna av de olika deltävlingarna och totalvinnaren. Den ideella föreningen Ebil Sverige och tidningen Elbilen i Sverige delade också ut priser. Priset till årets elbilsförare gick till prinsessan Sofia som under året "blivit med elbil". Priset till årets elbil gick till Volkswagen E-Golf. Priset till årets bästa laddplats gick till Laholms kommun för den nya laddplatsen på Hästtorget. På denna laddplats kan alla moderna elbilar laddas valfritt med både snabbladdning, semisnabb laddning och långsamladdning. Stationen har designats och levererats av SunDrive AB.

För mer information om laddstationen i Laholm, se sundrive. se

Guidad tour "Årets laddplats 2015" se videoklipp nedan!

Läs om "Årets bästa laddplats" i Hallandsposten, länk här!

För detaljerade resultat och fina bilder från rallyt, se oecr.org

Video från målgång dag 1 Sundstorget i Helsingborg se nedan!

Kommentera gärna:

 • Prince (utan filter) • 21 september 2015 23:17:50
  Sofia har gjort en jättegrej, undrar om det var medvetet!? Att köpa en iMiev 2010 och visa hela svenska folket att man visst kan köra elbil är stort! Hon kunde köpt /fått vilken bil som helst, för det handlar inte om vad hon har råd eller inte råd med! Då visar hon att det är smidigt, praktiskt att alltid vakna till en "fulltankad" bil och inte minst miljövänligt! Varför valde hon inte en BMW 6xx? Eller Ferrari?...
  Bra gjort Sofia!
  /Prince
 • Christer • 21 september 2015 22:09:22
  Kul att laddplatsen blev så omtyckt! Killarna på Södra Hallands Kraft gjorde ett kanonjobb! Tack också till Per på SunDrive!
  Christer

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln