Mycket välbesökt elbilsmässa i Höllviken

Torsdagen den 17 September bjöd Vellinge kommun i samarbete med SunDrive AB in till Elbilsmässa i Höllviken. Målet var att få dit så många av de 100%  elbilar som finns på den Svenska marknaden, samt att få in så många Vellingebor som möjligt bakom ratten på dessa!

Elbilsmässan i Höllviken fick många intresserade besökare som ville veta mer om elbilar. Hela 15 elbilar kunde provköras och det var tidvis kö till provkörning. Många fick uppleva sin första elbilstur och steg ur bilarna med det sedvanliga leendet på läpparna och den bekanta wow-effekten "detta var något helt annat än jag trodde".

Både personbilar, minibuss och stora och små skåpbilar kunde provköras. Den snabba accelerationen och den tysta bekvämligheten imponerade mest. De representerade bilföretagen var mycket nöjda och förväntade sig nya beställningar som en direkt följd av mässan. De var speciellt nöjda med det stora antalet provkörningar som de upplevde som unikt.

Många deltog också i de miniseminarier om elbilsladdning och elbilsteknik som genomfördes. Många frågetecken rätades ut här om olika laddmetoder, standarder och säkerhetsfrågor. Här deltog även Vellinge kommuns representant och berättade om kommunens syn på elbilar och miljöfrågor.

 

Kommentera gärna:

 • Lasse • 21 september 2015 18:51:05
  Väldigt trevlig tillställning. Sånna här borde det finnas mer av runt om i landet! Saknade bara Merceres elbil lite. Hade gärna provat den.
 • Jakob K • 20 september 2015 12:11:03
  Någon som vet om det blir fler ggr i år? Jag missade och tycker att idén att ha en "Elbilsmässa" där man kan provköra alla elbilar på samma ställe var en lysande idé! Men som sagt blir det fler sådana i år?
 • Eva Maria • 19 september 2015 10:38:29
  Tack för en fin mässa! Jag hade länge velat provköra elbilar så det var kul att få chansen. Tyvärr kom jag lite sent på dagen så blir det fler mässor ska jag boka in hela dagen till det!
 • Eva Johnsson • 18 september 2015 20:36:47
  Detta hoppas jag att man gör om , så min man får chansen att prova dessa fantastiska elbilar!!! Jag var helt såld på Teslan. Tyvärr har jag inte den plånboken, men den visar ju så tydligt att bilar med förbränningsmotorer snart är ett minne blott! Jag tror däremot jag skall leasa en Zoe. Mycket pigg och kul att köra. Hamnade på provkörningen av en slump och idag har jag inte gjort annat än googlat på allt rörande elbilar.
  Tack för att ni öppnade ögonen på mig!
 • Fredrik Möller • 18 september 2015 20:09:51
  Fantastiskt initiativ och mycket intressant. Jag fick äran och provköra BMW i3 och blev helfrälst. Dessutom skänkte BMW 100:- per provkörning till Barncancerfonden. Win-Win.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln