Solen laddar Oxelö Energis elbilar

Saxat från Oxelö Energi AB Hemsida

Nu laddar Oxelö Energi sina laddbara fordon med närproducerad solenergi. 27 augusti invigdes Oxelö Energis solcellsdrivna laddstation.

– För att ligga i framkant vad gäller ny teknik och nya vägar för en fortsatt hållbar utveckling har vi nu satsat vidare på elbilar och en egen solcellsdriven laddstation, säger Oxelö Energis VD Per Alm.

Laddstationen laddar två bilar åt gången och har en total takyta på 14 kvadratmeter, en maxeffekt på cirka 2kW och producerar upp till 2000 kWh/år. Detta ger i storleksordningen 1500 till 2000 mils bilkörning per år beroende på biltyp och körstil.

–Vi hoppas att kunna inspirera fler  genom att visa på goda exempel inom miljöteknik som finns att tillgå idag, berättar Per Alm. Solceller är en spännande teknik som vi tror mycket på.

Laddstationen är ansluten till Solbanken vilket innebär att varje kilowattimme som produceras sätts in på ett solbankskonto och kan därefter användas när som helst – även när solen inte skiner. Om den producerade solelen inte räcker kan Solbanken täcka upp med ytterligare solel.

Källa: Oxelö Energi AB Hemsida

 

Kommentera gärna:

  • Micke • 1 september 2015 18:30:30
    Hahahaha... "Solbanken". Tänk att det finns lättlurade människor som tror att det går att "ta ut" solel under det mörka halvåret när det inte är något annat än el från kärnkraft, vattenkraft och en del vindkraft (och lite annat smått och gott) som kommer i våra ledningar.

    De som tror att solel inte är annat än skadligt för Sverige skulle helkroppsinsmörjas med solskyddsmedel året runt.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln