Aldi i Tyskland bygger nätverk med "gratis snabbladdning" vid sina butiker!

Som en del i Aldis strategiska satsning på miljön och att som första butikskedja knyta elbilskunder till sig, öppnade i våras den första Aldi snabbladdaren i Düsseldorf. 

Att handla medan man gratis snabbladdar sin elbil kan nu Aldi kunder i Düsseldorfbutiken på An der Piwipp göra. En av Tysklands ledande lågpriskedjor planerar nu att installera snabbladdare på kundparkeringen på ca femtio av deras butiker.

Kommer vi se någon liknande satsning i Sverige?
Kommentera gärna!

​Läs pressreleasen här!

Kommentera gärna:

 • Elsmari Rutersten • 6 januari 2018 21:21:02
  Vi planerar en resa genom Tyskland våren 2018 med elbil. Kan man söka fram Aldi-butiker med snabbladdning ?
  Det finns en bra laddsatsning av Lidl i Kungsängen, utanför Stockholm (E18) med sex platser för snabbladdning. Gratis ! Suveränt!
 • Thorsten H • 7 september 2015 12:42:31
  Riktigt bra intiativ. Vi har snabbladdare utanför några av våra butiker i Jämtland och de behövs för att det ska fungera med elbil. Ingen som haft elbil en tid står där och snabbladdar i onödan. Dagens snabbladdare kommer inte vara speciellt snabba inom kort.
  Snabbladdare för sörre antal bilar kommer bli mycket kostnadseffektiva och även samhällsekonomiskt fördelaktiga.
  Heja Aldi!
  En ICA affär har det så ordnat, som tidigare skrivits, att för att aktivera laddningen måste du först be om det i korv och spelhörnan( som alltid har kö). Det fungerar dåligt. Alla jag känner har tröttnat och några har inte förstått att de måste säga till så de står där med sladden i och får ingen energi.
 • David • 31 augusti 2015 22:41:35
  Jag håller med om att ett flertal 11 eller 22 kW möjligen tre sig vara det smartaste valet utanför butiker där man kan antas stanna 20-60min.
  Här i Höganäs kan man läsa på varje innehållsförteckning längst in i butiken. Här bjuder nämligen Ica på en hand full 10A-stolpar i parkeringens mest avlägsna hörn. Aktivering sker i förbutiken. Jag ställer mig frågan, varför och för vem?
 • Lena Karlson • 31 augusti 2015 10:32:34
  Vore något för ICA att ta tag i!
 • Patrik O • 31 augusti 2015 09:54:23
  SUPER INITIATIV!
  Jag tror dock att det är bättre att sätta upp ett gäng 22kW AC Typ 2 Mode 3 laddare och få fler bilar på parkeringen och längre i butiken! Finns det en snabbladdare så är det ju enbart en kund som kan ladda per 30/min!
  Sätter man upp flera 22kW alt 11kW stolpar är det större chance att det finns en ledig plats när man kommer. Jag uppskattar nog mer att det alltid finns en tillgänglig som ger mig några mils laddning när jag handlar än att inte kunna ladda alls, för snabbladdaren är upptagen!
  /Patrik
 • Johan • 30 augusti 2015 23:26:46
  @Ronn
  Skrev du inte denna kommentar på fel nyhetsinlägg????
 • Ronn • 30 augusti 2015 22:44:08
  Denna station var ju liten i förhållande till den på ICA Maxi i Trelleborg. Fast å andra sidan så är den ju publik och skall kunna ladda 4 bilar samtidigt!

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln