Växjö Energi sätter upp snabbladdare för elbilar

Under hösten ökar vi på Växjö Energi satsningen på elbilar inom vår verksamhet. Med en ny snabbladdare minskar laddningstiderna kraftigt. Laddaren kommer även vara tillgänglig för allmänheten.

Snabbladdaren kan ladda en elbil på cirka 20 minuter, vilket kan jämföras med de två till åtta timmar det tar vid en vanlig laddstolpe. Tiderna varierar beroende på typ av elbil och stolpe.

– Växjö Energi har ett ansvar och en vilja att bidra till ett hållbart samhälle på många sätt. Vi hjälper gärna till att ställa om fordonsparken från bensin till alternativa drivmedel. Genom att underlätta med snabbladdare hoppas vi kunna uppmuntra till att fler använder elbilar, säger Mats Lundin, affärsområdeschef för Elnät på Växjö Energi.

Vi vill själva föregå med gott exempel genom att köra elbilar. I dagsläget har Växjö Energi åtta elbilar som används i företaget. Snabbladdaren är ett led i att förenkla och förbättra den driften. Den kommer att placeras vid vårt huvudkontor på Kvarnvägen, men alla har möjlighet att använda den.

Samtidigt som projektet med snabbladdaren pågår, arbetar vi tillsammans med Växjö kommun för att sätta upp 12 stycken laddstolpar under året. Dessa stolpar kommer att placeras med gångavstånd till Växjö centrum, bland annat vid resecentrum. På uppladdning.nu kan du se var laddstolparna i Växjö och övriga Sverige är placerade.

Källa: Pressrelease mynewsdesk.com

Kommentera gärna:

  • rolf • 17 april 2016 19:49:53
    Kan jag ladda nissan leaf 2016 hos er?

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln