Clever har nu öppnat laddstationerna i  Lund, Lomma, Örkelljunga, Karlstad och Karlskoga

I fredags utökades Clever Sveriges nätverk med laddstationer i Lund, Lomma, Örkelljunga, Karlstad och Karlskoga.

Dessa laddstationer underlättar elbilsresandet på många sätt, nedan är några exempel!
Laddstationen i Örkelljunga gör nu resorna med elbil mycket enklare på den södra delen av E4. Laddstationen i Lund gör det mycket enklare att klara av sträckan Malmö - Kristianstad vintertid. Laddstationen i Lomma gör resor på E6 lättare,  exempelvis kan  man utan problem kan ta sig till de laddstationer som finns norr om Hallandsåsen. Karlstad och Karlskoga underlättar resandet på E18 och det kommer inom kort även att öppnas fler laddstationer på E18.Källa: Clever kundbrev  


 

Kommentera gärna:

 • Jesper • 28 augusti 2015 13:10:45
  Jag har sett att det står en "icke driftsatt" ABB laddare på Dinners parkering i Arboga. Det kan vara en av de till som Clever skall öppna på E18!? Skall stanna och fråga på Dinners nästa gång och även varför den inte är öppen än?
  Ser färdiginstallerad ut!
  Den står på motsatt sida som TESLA Super Chargers! Arboga är ju kanon på E18 länken!
 • olle • 28 augusti 2015 11:51:05
  Pratade med Åmåls kommun för ca 1 år sedan. Då sa de att en snabbladdare inte var intressant. De ville ha en "vanlig" laddstolpe centralt i byn.
  När jag frågade om de var realistisk att tro att elbilsbilister på genomresa ville spendera några timmar i Åmål så ansåg tjänstemannen att det tog han för givet.

  Suck

  Det är förmodligen denna laddstolpe som snart är på plats.
 • Preben Sand • 26 augusti 2015 15:27:13
  Ni får lägga pres på kommunerne/elselskaberne i Åmål og Mellerud.
  Det er i kummunernes interesse at laddstationerne bliver ABB tripple standard 43kW AC / 50kWDC, og dermed forbinder kommunerne med de øvrige motorvägerne.
 • Martin • 25 augusti 2015 20:29:56
  Jag ser att Mellerud också är på gång med en laddstolpe. Enligt artikeln så är de inte klara med vilken typ det blir, men de verkar prioritera att få igång den. Snackaren (gata-parkchefen Tellander) i artikeln verkar ha förstått att det kan bli ett lyft (fika, lunch etc) för dessa kommuner bort i bakom. Föga verkar han dock ana vilket jättelyft det hade blivit för den dalslandskommun som är först med en snabbladdare! Man kan också undra vilken planet vederbörande har varit på under de senaste åren.

  http://ttela.se/nyheter/mellerud/1.4080296-i-host-far-mellerud-laddstolpe-till-elbilar
 • Martin • 25 augusti 2015 20:02:15
  Det är bra. Med Clever-stationerna får vi ju redundans på en del orter och slipper förlita oss på bara ibland fungerande snabbladdare. Men. Den fråga som många ställer här och i andra sammanhang är ju var helikoptervyn finns. Där borde ju staten kunna spela en roll. Om man någon gång själv har kört en elbil, så förstår man (om man inte hade gjort det tidigare) var problemen finns. Det finns tex var sin jättelucka på var sida om Vänern vad gäller snabbladdare. Snabbladdare i Åmål och Mariestad skulle fixa biffen och knyta ihop Götaland och Svealand komplett. Just nu är det ju bara RV40 + E4 som gör det eller E6 + E18, men det ger ganska långa omvägar.
  Men OK. En långsamladdare i Åmål är väl ett första steg. Är det någon som vet vilken standard som skall användas?
 • Preben Sand • 25 augusti 2015 12:37:21
  Snabbladdarne vil komme at forbinde:
  Malmø-Stockholm
  Malmø-Oslo
  Stockholm-Oslo
  Jönköping-Göteborg
  Tripple ladestander:
  43 kW A/C
  50 kW Chademo
  50 kW CCS
  Betaling:
  Clever.se ladekort, der også kan benyttes i Danmark (tripple ladestandere overalt).
  app store "CLEVER"
 • Dan • 24 augusti 2015 19:43:28
  Svar till olle (och andra intresserade):

  Jag fick ett trevligt mailsvar från kommunen just i dag! De har satt upp en laddstolpe på torget i Åmål. OBS: Den är inte klar för användning än! Jag har dock en otäck känsla av att det inte är en riktig snabbladdare. Fast långsamladdning är ju mycket bättre än ingen laddning. Alternativet är ju att ta sig från Karlstad till Göteborg via Arvika och snabbladdarna i Norge.

  Nu kan man söka om bidrag för att t ex bygga snabbladdare. Självklart blir det bättre och bättre månad för månad med snabbladdare. Men man kunde önska att de första sattes upp med lite mer korridortänkande. Karlstad och Karlskoga hade ju redan snabbladdare. Snart finns det säkert snabbladdare i alla kommuner, då får vi hitta på något annat att gnälla över :-)

  http://www.naturvardsverket.se/Stod-i-miljoarbetet/Bidrag/Lokala-klimatinvesteringar/
 • olle • 24 augusti 2015 00:09:56
  Håller tummarna att Åmål skall få en, så att man kan ta sig Karlstad-Göteborg.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln