Laddaelbilen besöker Clevers första laddstation i Sverige, Statoil i Värnamo

loading...

I torsdags var det dags att besöka och ta pulsen på Clevers första laddstation i Sverige, Statoil Bredasten i Värnamo. Bredasten ligger vid den södra avfarten från E4. Redan när man befinner sig på avfartsrampen inser man att det finns en hel del att göra under tiden som bilen laddas, då man ser skyltar som Biltema, Mc Donalds, Max m.fl. 

När man kommit av avfarten, kör man rakt fram genom 2st rondeller och möts sedan av den nya inbjudande Statoilanläggningen. (Detta är mer än en "bensinmack")

Väl inne på anläggningen ser man den nya Clever laddaren (ABB Terra 53), välkomnande stå och vänta på "kWh hungriga elbilar". Laddaren erbjuder laddning av två bilar samtidigt med 50kW och stödjer CHAdeMO, CCS och AC Typ 2 (43kW). Påpekas bör att när två bilar laddas samtidigt kan de ej vara med samma laddstandard, eftersom det är en anslutning per laddstandard!

Laddaren är idag "Öppen" utan krav på att använda Clevers laddkort för att kunna ladda, men kommer inom en kort tid kräva Clever laddkort för att kunna användas! Dessa kort kan ni beställa från Clevers hemsida (Länk här!) eller köpa på Statoilanläggningen när laddaren kräver kort för laddning.

Efter några enkla val på displayen och kabeln ansluten i Zoe'n funderar jag på hur jag nu skall fördriva de närmsta trettio minuterna. Jag beslutar mig för att börja med att gå in och prata lite med personalen på anläggningen. Väl inne i butiken inser jag att detta är mer än en butik, här finns en trevlig lounge där man kan sitta och avnjuta något från den välsorterade kaffebaren eller enklare maträtt som också erbjuds.

Jag passar på att avnjuta en Latte, samtidigt som jag pratar med Stationschefen, Kristin Larsson. Hon berättar att intresset för laddstationen på anläggningen är mycket stort. Det har varit många här och laddat sedan stationen öppnades den 16e juni. Det ringer mycket folk och frågar om den är öppen förklarar hon. Denna snabbladdaren är en mycket viktig länk för elbilstrafiken på sträckan Jönköping - Malmö/Köpenhamn och har nu gjort resor på denna sträcka mycket enklare.
(kan bli riktigt bra om det kommer en snabbladdare i Markarydstrakten med, reds. kommentar)

Nu var Latten avnjuten och jag funderar på vad jag skall fördriva tiden nu? Jag konstaterar att det gått trettiofem minuter och Zoén är fulladdad! Då bestämmer jag mig för att tacka Clever/Statoil för denna trevliga laddpaus och fortsätter norrut mot Jönköping!

Skall jag nu sätta betyg på denna första Clever laddstation i Sverige?
Ja, det skall jag väl!

Platsval: 5
Typ av laddare:5
Tillgänglighet:5 (det var ingen kö idag, men detta kan ju förädras i framtiden)
Omgivning:5
Service på anläggningen:5

Jag är säker på att alla elbilsbilister kommer att få mycket glädje av denna laddstation och passar på att önska er alla en trevlig elbilssommar!

Per Jeppson
Laddaelbilen.se 

Kommentera gärna:

 • Per Laddaelbilen.se • 5 december 2015 09:23:57
  @Lilli
  Är du intresserad av att få uppfört en snabbladdare typ Terra 53 kontakta mig via mail på info@laddaelbilen.se så kan vi hjälpa dig! Priset på laddaren är en del, sedan kommer markarbeten för att få den på plats, anslutning (kräver en anslutning på 160A) m.m.
  Det är många kostnader att ta hänsyn till förutom priset på själva laddaren!
  /Per Jeppson Laddaelbilen.se
  info@laddaelbilen.se
 • Lilli Jacobson • 4 december 2015 09:00:14
  Vet du vad en laddstation som tex ABB´s Terra53 kostar?
 • GöranFredriksson • 24 juli 2015 14:55:37
  Den första Cleverladdaren på svensk mark uppfördes i december 2014 på McDonalds vid Ättekulla i Helsingborg.
 • Claes • 28 juni 2015 14:09:12
  Trevlig recension av laddplatts :)
  Fler sådana!!! Alltid kul när man skall ut och åka!
  Claes
 • Ztefan • 27 juni 2015 17:17:01
  Jag körde från Helsingborg igår med min ZOE. Laddade med SunDrive Laddväska i Markaryd och sen på denna trevliga station på väg till Jönköping.
  + för den trevliga Statoilpersonalen!
  /Ztefan
 • Per Jeppson • 27 juni 2015 13:55:20
  Hej,
  Så rätt så Mats! Dock är det en enklare laddare med enbart CHAdeMO, som inte direkt är ett signum för deras rikstäckande satsning! Jag borde kanske omformulera rubriken i artikeln!
  Med vänlig hälsning,
  Per
 • Mats limdholm • 27 juni 2015 12:48:31
  Inte för att vara petig men snabbladdaren som står vid ättekulla i Helsingborg är även den från clever och den har stått där i cirka ett halvår. ;)

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln