CLEVER laddar Almedalen

Kom laddad till Almedalen! CLEVER Sverige erbjuder snabbladdning för alla som tar med sig elbilen till Gotland. I samarbete med Destination Gotland, Statoil och ABB sätter CLEVER upp snabbladdning på tre ställen, både i och utanför Almedalen.

Nystartade CLEVER Sverige AB har ambitionen att bli den ledande aktören för elbilsladdning. Redan under 2015 placerar företaget 35 snabbladdningsstationer i södra Sverige. Därmed vill man också minimera det som i dagligt tal kallas för räckviddsångest. Det ska vara lätt och tillförlitligt att köra elbil.

Så även under Almedalsveckan. CLEVER Sverige har satt upp tre temporära stationer på – och på väg till - Gotland: Statoil Visby Söderväg, färjeläget i Oskarshamn samt färjeläget i Nynäshamn. I samarbete med Destination Gotland erbjuder CLEVER under hela juli snabbladdning för elbilar som checkat in för överfart med Gotlandsfärjorna.

– Vi kommer förstås att synas under själva Almedalsveckan. Men vi vill spegla våra ambitioner genom att gå utanför Almedalsbubblan och visa vad vi gör: att erbjuda snabb och säker laddning för elbilar, säger Fredrik Nordin, vd för CLEVER Sverige.

– Vi jobbar kontinuerligt med vårt miljöarbete såväl som att göra Gotland mer tillgängligt. Därför är det naturligt för oss att hjälpa till och underlätta för alla som reser till och från ön med elbil, säger Christer Bruzelius, vd för Destination Gotland.

Laddarna är av typen ABB Terra 53 CJG och är med sina tre olika uttag anpassade för såväl japansk som europeisk standard. Den typiska laddningstiden ligger mellan 15 och upp till 30 minuter.

Jenny Miltell, ansvarig för försäljning av laddinfrastruktur på ABB, ser projektet på Gotland som en fingervisning om hur framtiden kommer att se ut.

– Bara att man ser fler och fler elbilar ute på stan gör att fler blir nyfikna. Elbilsmarknaden är på stark frammarsch och där vill ABB vara med som en ledande leverantör av snabbladdare.

– Samarbetet med CLEVER faller naturligt in i vår strategi att vara förstahandsvalet för alla bilister, oavsett vilket drivmedel man väljer. Nu hälsar vi elbilskunderna välkomna för snabbladdning under Almedalsveckan samtidigt som förare och passagerare kan ladda batterierna med mat och kaffe, säger Helena Fornstedt, Direktör Drivmedel Statoil Fuel & Retail Sverige AB

Under Almedalsveckan bjuder CLEVER in till ett seminarium om elbilsanvändningens framtid under rubriken ”Hur bidrar etableringen av elbilar till en fossilfri fordonsflotta?”. Seminariet äger rum onsdag den 1 juli, kl 10-11 på Teaterskeppet i Visby Hamn.

– Omställningen till elbil och möjligheten till laddning går hand i hand. Därför är det viktigt att vi etablerar ett tillförlitligt laddnätverk som skapar trygghet. Som laddoperatör ska vi göra det lätt att köra elbil, säger Fredrik Nordin.

– Omställningen till elbil och möjligheten till laddning går hand i hand. Därför är det viktigt att vi etablerar ett tillförlitligt laddnätverk som skapar trygghet. Som laddoperatör ska vi göra det lätt att köra elbil, säger Fredrik Nordin.

Källa: Pressrelease Clever AB

 

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln