Nu kommer de eldrivna lastbilarna!

TransPower (transportation power) i Californien erbjuder nu elkonverterade "Class 8" lastbilar, som har en lastkapacitet på upp till 37 000kg. Räckvidden på en laddning  är mellan 95km - 190km beroende på lastvikt och körförhållande. Det finns även en "range exetender" som option som ger ytterliggare 320km räckvidd.

De första fyra lastbilarna är byggda för test och demonstartionsändamål. Dessa fyra har delvis blivit finansierade av "California Energy Commission".

Länk till video! 
 

Kommentera gärna:

 • Dan • 24 maj 2015 00:32:29
  Nu kan vi köra tunga transporter med elbil till och från närmaste järnvägsterminal. Slut på vrålande lastbilar och stinkande avgasmoln, underbart. Tuff sladd för laddning, det såg inte ut som mikro.USB :-D
 • Josephine • 23 maj 2015 13:20:24
  Nu,
  Börjar det verkligen likna något!!!
  Tänk vad skönt om alla närtransporter kunde ske med eldrift!
  ☺️

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln