Fredrik Nordin blir vd för CLEVER Sverige AB

Fredrik Nordin har den 1 maj tillträtt som vd för CLEVER Sverige AB. ”Vår vision är en livskraftig och expansiv elbilsmarknad i Sverige där vi ska ha en ledande roll på området elbilsladdning. Vi ska göra det lätt att köra elbil” säger Fredrik Nordin.

Fredrik Nordin har 15 års erfarenhet från fordonsindustrin. Han har bland annat arbetat som kommersiellt ansvarig på Honda Motor Europe med ansvar för de skandinaviska och baltiska länderna. Han har arbetat på fordonskomponent-tillverkaren Haldex Traction som försäljningsansvarig, hos Volvo IT som kundansvarig OEM och hos DaimlerChrysler Services i Tyskland. Närmast kommer han från positionen som marknadschef på Berendsen Textil Service AB där han arbetat sedan 2010.

Fredrik Nordin är 44 år och har läst marknadsekonomi vid Lunds Universitet. Han har en examen i Business Administration från Louisiana State University i USA och har studerat Service Management vid Copenhagen Business School. Han är bosatt i Malmö, är gift och har två barn.

CLEVER Sverige AB har sitt säte i Helsingborg för försäljning av produkter, tjänster och el för elbilsladdning. Företaget är för närvarande helägt av Öresundskraft.

– Vi ska göra Clever till den ledande aktören i Sverige för elbilsladdning. Målet är att göra det lätt att köra elbil och samtidigt minimera det vi brukar kalla för räckviddsångest. En elbilsförare ska aldrig oroa sig över att elen inte ska räcka när man är ute på vägarna och kör. Det ska alltid finnas möjligheter till laddning. Vi finns här för att erbjuda det, avslutar Fredrik Nordin.

CLEVER gör det lätt för både näringsliv och privatpersoner att välja elbil. Företaget tillhandahåller laddningslösningar för enkel, snabb och säker laddning av elbilar hemma eller vid arbetsplatsen och etablerar ett landsomfattande stationsnät för snabbladdning i Sverige.

CLEVERs egenutvecklade mjukvara och backend-system gör det möjligt att ansluta och integrera hårdvara från alla olika leverantörer, vilket förenklar uppgiften att bygga upp en kostnadseffektiv och kundorienterad infrastruktur på en innovativ marknad.

Källa: Mynewsdesk.com

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln