Öresundskraft och CLEVER bildar nytt företag för elbilsladdning i Sverige

Målet är att erbjuda svenska elbilsförare marknadens bästa laddlösning. Lösningen, som ska kunna erbjudas över hela landet, innefattar utrustning för laddning i hemmet och laddmöjligheter på offentliga platser med smidiga betallösningar.

Det var i höstas som Öresundskraft och den danska elbilsspecialisten CLEVER A/S tecknade en avsiktsförklaring om samarbete. Baserat på det framgångrika danska konceptet bildar Öresundskraft nu ett svenskt företag för att snabbt bygga upp verksamheten och etablera en ledande position på den växande, svenska marknaden för elbilsladdning.

– Vi kommer redan om ett år att ha ett 40-tal laddare längs större vägar i södra Sverige samt ett stort antal laddare hos fastighetsägare, på köpcentra och liknande, dessutom laddboxar hos villaägare. Det sade Öresundskrafts vd Anders Östlund när den slutliga överenskommelsen med CLEVER A/S undertecknades idag.

CLEVER i Sverige kommer att erbjuda både produkter, tjänster och el. Detta genom ett brett program av laddare och tillhörande utrustning för hemmet, arbetsplatsen samt för publik, semisnabb och snabb laddning. Tjänsteutbudet kommer att omfatta allt från betallösningar och kort till service och underhåll av laddare. Prissättningen kommer att baseras på laddad energi och kan varieras beroende på vald avtalsform.

– Med CLEVERs kompetens och erfarenhet från Danmark i ryggen får CLEVER i Sverige en rivstart. Vi kan från dag ett erbjuda laddare för alla ändamål och för alla elbilsmodeller på marknaden, väl utvecklade betallösningar, smidiga administrativa system och vassa applikationer.

– Elbilen är avgasfri, tyst och energieffektiv och den har en given plats i det framtida transportsystemet. Satsningen på CLEVER i Sverige betyder att vi på kommersiella villkor påskyndar introduktionen av elbilar och omställningen till ett hållbart transportsystem, samtidigt som vi etablerar en ny kanal för försäljning av el.

CLEVERs administrativa direktör Lars Bording ser samarbetet med Öresundskraft som ett naturligt nästa steg för företaget.

– CLEVER är marknadsledande i Norden på elbilsladdning. Vi har 350 publika laddningspunkter i drift och vi samarbetar med samtliga elbilsleverantörer på den danska marknaden, däribland BMW, Nissan, Volkswagen, Renault och Tesla.

– Vi har ambitioner att gå utanför Danmark och är glada över att vi i Öresundskraft har funnit en stark samarbetspartner.

I Sverige får CLEVER sitt säte i Helsingborg och blir ett företag för försäljning av produkter, tjänster och el för elbilsladdning. Det bedöms på sikt kunna sysselsätta ett 20-tal personer. Företaget är helägt av Öresundskraft men avsikten är att erbjuda fler kommunala energiföretag delägarskap.

– Vi är nära att bredda ägarskapet då Jämtkraft förväntas bli delägare inom den närmaste månaden. Med Jämtkraft kommer målsättningen att utökas till att inom ett år även täcka in delar av Norrland med laddare. Vår plan är att det nya bolaget ska öppna portarna och hälsa elbilsförare välkomna under sommaren 2015, avslutar Anders Östlund.

Källa: Pressrelease Öresundskraft mynewsdesk.com

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln