Över 8500 laddbara fordon i Sverige

Under februari ökade antalet laddbara fordon i Sverige med 303 stycken, vilket kan jämföras med samma månad föregående år då ökningen var 227 fordon. Det totala beståndet uppgick i slutet av februari till 8 668 fordon, fördelat på 5 332 laddhybrider, 2 309 eldrivna personbilar, 879 eldrivna lätta lastbilar samt 148 eldrivna fyrhjuliga mc.

På www.elbilsstatistik.se finns ytterligare information om det laddbara beståndet och laddinfrastruktur i Sverige, inklusive grafer och andra visualiseringar av intressant statistik.

Ökningen för februari är lägsta på 12 månader, vilket sannolikt är en konsekvens av den osäkerhet kring supermiljöbilspremien som präglade avslutningen på förra året. Den genomsnittliga beståndsökningen under 2014 uppgick till 392 fordon per månad.

- Trots att ökningarna hittills i år är blygsamma känner jag tillförsikt. Laddbara fordon och infrastruktur för dessa får mer och mer utrymme i debatten. Flera intressanta bilmodeller blir tillgängliga på marknaden under året och jag tror att utbyggnaden av laddinfrastruktur kommer att slå nya rekord under 2015, säger Olle Johansson, VD Power Circle.

De vanligaste elbilarna i Sverige är Nissan Leaf (848 st) och Renault Kangoo (735 st). Bland laddhybriderna är Mitsubishi Outlander (2 590 st) och Volvo V60 (1 169 st) vanligast.

Samtidigt blir möjligheterna att ladda elfordon blir bättre och bättre. Just nu finns ca 1 000 laddpunkter fördelat på ca 300 publika laddstationer enligt Laddinfra.se, Sveriges nationella databas för laddinfrastruktur. Den som äger en publik laddstation, men som ännu inte har registrerat den i den nationella databasen uppmanas att göra detta snarast.

Källa: Power Circle

Kommentera gärna:

  • Magnus • 19 mars 2015 09:31:34
    Det var länge sedan listan på elbilar/hybrider uppdaterades här på sidan, t.ex kia soul EV, VW-E golf och nya volvo XC90 pluginhybrid saknas. Det finns säkert många fler. Att visa vilket utbud som finns tycker jag är en viktig del av den här sidan.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln