Laddstation i Bergen, Norge. 6st CHAdeMO 50kW DC,               4st CCS 50kW DC och 4st Typ2 22kW AC

Video: Norsk Elbilforening

Danmarks plass i Bergen har troligtvis världens största snabbladdstation med universalladdare för alla bilmärken. Stationen har inte mindre än 14st snabbladdpunkter.

Denna laddstation är ett bra exempel på vad som krävs ganska snabbt när elbilsparken växer. Detta bör man ta lärdom av även i Sverige och bygga för framtiden även här! Att sätta upp 1st Comboladdare (med CCS, CHAdeMO och AC Typ 2) på en laddplats idag och sedan komplettera med fler om 2år kommer att bli onödigt dyrt om man inte redan idag väljer att förbereda för fler snabbladdare.

Att förbereda bytyder inte att man måste sätta upp alla snabbladdarna för framtida behov idag, men att välja en plats där det finns både utrymme för flera snabbladdare och möjlighet att ansluta dessa framtida snabbladdare till elnätet! 

Per Jeppson
Laddaelbilen.se


 

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln