Model S nu i Taxi Stockholms bilflotta

Nu kan kunder som bokar taxi ha turen att se en Tesla model S dyka upp framför porten. Taxi Stockholm har nu satt två Tesla i trafik och fler kommer under 2015. 

– Taxi Stockholm ligger i framkant inom miljöutvecklingen och hållbara transporter inom taxibranschen och det är ett naturligt steg att använda den stora utmanaren i bilbranschen – Tesla. Vi hoppas på att våra kunder kommer att uppskatta initiativet, säger Carina Herly som är marknadschef på Taxi Stockholm.

Under 2015 kommer fler elbilar finnas i taxitrafik då Taxi Stockholm, i linje med visionen om en transporttjänst utan fossila utsläpp, köper in elbilen Tesla model S. Två stycken bilar rullar nu som taxi på Stockholms gator och man kommer att köpa in upp till åtta fler under 2015.

Tesla kompletterar resten av vagnparken på ett bra sätt.  Endast ett tiotal bilmodeller är godkända inom Taxi Stockholm som alla ska motsvara kundernas förväntan på komfort och leva upp till Taxi Stockholms strategi inom miljöområdet. Tesla model S hamnade på listan eftersom den tack vare sin moderna teknologi motsvarar kraven.

– Det är Teslas målsättning att accelerera världens utveckling mot eldrivna transporter. Vi är mycket glada över att jobba med företag som Taxi Stockholm och att se deras ansvarstagande, säger Peter Bardenfleth, Swedish Country Director.

Bilarna ingår som en del av den ordinarie vagnparken och har man tur är det en av dem som är närmast när man bokar sin bil.

Taxi Stockholms miljömål

Övergripande miljömål: 80 % mindre CO2-utsläpp 2017 jämfört med 2005.
Resultat (2013): CO2-minskning jfr 2005: 74 %, CO2-utsläpp/km, 52 g, 96 % miljöbilar.
Investeringar (2013): 80 % biogasbilar av drygt 1600 bilar. Två elbilar i taxitrafik, planer på att investera i fler. Upp till tio Tesla model S under 2015.

Källa: mynewsdesk.com

Kommentera gärna:

 • Jocke • 23 januari 2015 09:44:28
  Se:
  http://teslaclubsweden.se/taxi-stockholms-tesla-model-s/

  I korthet, det är ett ekonomiskt beslut i första hand. Man tjänar en massa pengar, också i relation till det högre priset.
 • Micke • 17 januari 2015 21:37:42
  Kan ni fråga Taxi Stockholm hur deras ekonomi ser ut för dessa Teslor? Jag gjorde en liten snabb jämförelse med minskade bränslekostnader och ränta för ett dyrare inköp jämfört med en Volvo V70 som kör på biogas. Och i mina kalkyler gick det jämt upp efter 7 år och 45000 mil, vilket inte är en omöjlig livslängd för en Taxi.

  Dock räknade jag på det som om en privatperson handlat gasen/elen. Vet inte vad ett Taxibolag betalar för skatter eller inte på bränsle och dylikt.

  Det vore lite kul att veta om de faktiskt räknat med att det eventuellt ska gå ihop sig ekonomiskt jämfört med bilen de köpt annars eller hur stor förlust de är beredda på.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln