Tesla Super Charger Site Sillekrog (Nyköping) nu öppen

I veckan som gick öppnades Tesla Super Charger Site Sillekrog, strax norr om Nyköping. Med denna site finns det nu fyra Super Charger SItes på sträckan Stockholm - Köpenhamn, som är 654km. Grattis alla Tesla Model S ägare!

När skall BMW, Nissan, Renault, VW och de andra elbilstillverkarna satsa lika stort på att bygga infrastruktur? Troligtvis aldrig! De förlitar sig på att andra gör det och fortsätter leverera bilar med förbränningsmotorer, som de har mycket bättre marginal på. Varför skulle de vilja göra det lika enkelt att köra Malmö Stockholm med exempelvis en Nissan LEAF som en Nissan QASHQAI?

Tesla har öppnat upp tekniskt för andra tillverkare att samverka och kunna ladda på Teslas Super Chargers. Det finns en del självklara krav såsom att kunna ladda på full effekt för att inte blockera Super Charger Sites. Jag misstänker att "prislappen" för biltillverkarna att "hoppa på tåget" när det gäller den ekonomiska biten ökar för varje dag som det öppnas en ny Super Charger Site!

Idag har Tesla 14st Super Charger Sites bara i Sverige med sammanlagt 96st 135kW laddare. Dessa uppförda från Maj-December. 
 

Kommentera gärna:

 • Mats Hägglund • 6 december 2014 23:02:45
  Kalle det stämmer, TESLA gör ett grymt bra jobb. Det är ju en fördel när du har kontroll både över bilarna och laddstationerna.

  Vattenfall har ett mål på 10 snabbladdare i STHLM till Jul så det börjar hända saker även på CHADEMO och CCS.

  Men visst är man avundsjuk // Mats (Leaf 2500 mil)
 • Kalle • 6 december 2014 13:36:49
  Så då antarjag att superchargers är den vanligaste laddstationen i sverige nu då?
  De måste ju va vanligare en både ccs och chademo?
 • Jesper LEAF • 6 december 2014 13:10:13
  Jag kan tyvärr inte ladda där, men är mycket imponerad av satsningen! Tesla stationerna kräver en hel del mer än de enstaka 50kW laddare som sätts upp. De har exempelvis egen nätstation bara för att försörja laddarna (hade räckt till ett helt villakvarter)
 • Lars • 6 december 2014 12:07:56
  Snabbt jobbat!!!

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln