Öresundskraft bygger 35 nya snabbladdare i Sverige

EU-kommissionen har godkänt planen på en transeuropeisk kedja av snabbladdstationer för elbilar. Planen har lagts fram av ett företagskonsortium och delfinansieras inom ramen för EU:s TEN-T program.

I konsortiet ingår Öresundskraft, ABB i Holland (projektkoordinator), CLEVER (Danmark), FastNed (Holland) samt VDE (Tyskland).

Beslutet innebär att EU och företagskonsortiet tillsammans anslår cirka 8,4 miljoner Euro för att bygga av en transeuropeisk korridor av publika snabbladdstationer för elbilar.

Målet är att skapa en kedja av snabbladdare längs större motorvägar för att knyta samman Sverige, Danmark, Tyskland och Holland. Projektet har fått namnet “European Long-distance Electric Clean Transport Road Infrastructure Corridor”(ELECTRIC). Hela korridoren ska vara färdigställd 2015.

Projektet bedömer att sammanlagt 155 snabbladdningsstationer ska byggas: 35 i Sverige, 23 i Danmark, 67 i Tyskland och 30 i Holland. Den svenska delen av projektet ska ledas av Öresundskraft och omfattar en korridor från södra Sverige, genom Småland till Stockholm och därifrån till Oslo och tillbaks till Köpenhamn via västkusten, cirka 1600 km.

Källa: mynewsdesk.com

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln