OKQ8 inleder samarbete med elbilstillverkaren Tesla – Etablerar laddstolpar på OKQ8-stationer

Nu inleder OKQ8 ett långsiktigt samarbete med elbilstillverkaren Tesla för att underlätta laddning av elbilar i Sverige. Samarbetet innebär en etablering av laddstolpar för Teslas elbilar på strategiska platser inom OKQ8:s stationsnätverk. Samarbetet är en del i OKQ8:s arbete för att uppmuntra och underlätta för människor i rörelse att göra hållbara val.

Trenden går mot att fler svenskar väljer elbil.* Som en del i arbetet för att underlätta för människor i rörelse att göra hållbara val i vardagen inleder OKQ8 nu ett samarbete med Tesla. Företagen går samman för att utöka möjligheterna till laddning av Teslas elbilar.

- Det krävs att olika aktörer samarbetar för att driva elektrifieringen och elbilsbeståndet framåt, därför är vi väldigt glada över att vi gör den här satsningen tillsammans med Tesla. Det är ett steg i arbetet för att underlätta vardagen för elbilsägare, säger Julie Chatterjee, Head of Business Development på OKQ8.

Tesla planerar att succesivt utöka antalet så kallade Superchargerstationer, där ett batteri som förbrukat halva sin energi kan laddas upp på cirka 20 minuter. Idag finns redan över 100 laddstationer runt om i Europa.

- Vi har stora planer på expandering i Sverige och arbetar för att etablera ett nätverk av Superchargerstationer runt om i landet. OKQ8 är en viktig samarbetspartner i den satsningen, säger Peter Bardenfleth, skandinavisk Direktør på Tesla Motors.

- Vi arbetar med att underlätta för människor att transportera sig på ett så hållbart sätt som möjligt. En del i detta arbete är att påbörja elektrifieringen av det svenska vägnätet. Elbilarna har ännu inte lika stor utbredning i Sverige som exempelvis i Norge, men det finns ett intresse. Förhoppningen är vi genom den här satsningen tar ett steg mot att inspirerar fler människor till att välja elbil, säger Camilla Slunge Dowling, Hållbarhetschef på OKQ8.

Första stationerna ut i den gemensamma satsningen är Sillekrog, Sundsvall och Ödeshög. Varje station kommer att ha mellan 6 och 8 laddstolpar som kommer att kunna användas kostnadsfritt.


Källa: mynewsdesk.com

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln