Lafon utser SunDrive som svensk representant för "On-Line snabbladdare"

Det franska företaget Lafon är en internationell leverantör av kompletta installationer för bensin- och gastankningsanläggningar. Bolaget har sedan starten 1959 varit ett av de ledande företagen i Europa. Under 2010 introducerade man snabbladdare för elbilar utvecklade i samarbete med bla. BMW, VW och Renault. Företaget fick nyligen en referensorder på 180 laddplatser för installation i Paris.

Lafons smarta snabbladdare är utrustade för de tre standarder som idag förekommer på moderna elbilar och kan konfigureras enligt kundens önskemål: CHAdeMO, CCS(Combo) och AC-laddning. Laddstationerna har kommunikation via OCPP för kommunikation med backoffice för tjänster som betalning och service. Snabbladdarna har en mycket robust konstruktion i rostfritt stål, väl anpassade för det svenska klimatet.

Lafon har nu utsett SunDrive som svensk representant. SunDrive, med rötter i Lund och Höllviken, är ett teknikbolag med inriktning på laddning av elbilar.

SunDrive har över 20 års erfarenhet av elbilsprojekt, både i Sverige och utomlands.

Bolaget har bl.a varit projektledare för Tesla’s byggnation av supersnabbladdare i Sverige. Under året har 13 stationer färdigställts, från Löddeköpinge i söder till Krokom i norr. Bolaget har också drivit och deltagit i alla processer för de tillstånd som krävts innefattande bygglov, avtal med kommuner, myndigheter, markägare och eldistributörer.

”Lafon är den senaste pusselbiten i vår produktpalett.” Säger SunDrive’s VD Peter Bäckström. ”Nu är vi det enda företag i Sverige som levererat laddare för elbilar i spannet 1 – 135kW. Vi ser verkligen fram emot detta samarbete.”

Källa: mynewsdesk.com

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln