Elbil till jobbet lockar!

Alltfler tjänstebilsförare vill köra en elbil. Det visar LeasePlan Sveriges undersökning "Tjänstebilsbarometern".

Totalt har 3 355 förare svarat på de 60 frågor som LeasePlan, Sveriges största bolag inom operationell leasing, skickade ut strax före midsommar i år. Tjänstebilsbarometern mäter förarnas inställning till tjänstebilar och allt som rör bilinnehavet. Här är några av resultaten från undersökningen, som har genomförts för femte året i rad.

3 av 4 kan tänka sig att köra en elbil
Från att bara ha varit hälften för 3 år sedan, kan 75 procent av tjänstebilsförarna tänka sig en elbil, dock måste räckvidden fortfarande vara över 30 mil om det ska vara ett alternativ.

8 av 10 bryr sig om hur elen produceras
Det finns ett tydligt ökat intresse bland framför allt personalbilsförarna kring hur elen produceras, från förra årets 71 procent till årets 84 procent.

Säkerhet är den viktigaste aspekten vid val av tjänstebil
Säkerheten, som troget kommer på första plats år efter år, är den viktigaste aspekten i valet av tjänstebil. På andra och tredje plats kommer totalkostnad och bränsleförbrukning.

Kunskapsbrist gällande statens olika initiativ för att få ut fler miljöbilar på marknaden
Även i år är det slående hur få förare som känner till den drygt ett år gamla miljöbilsdefinitionen, 84 procent förstår den inte eller känner inte till den. 
Supermiljöbilspremien har slagit igenom dåligt då hela 3 av 4 inte har någon kännedom om den.
– Det är ett kvitto på att politikerna inte bidrar med en långsiktig strategi eller tydliga riktlinjer för att försöka styra över bilvalen mot mer miljövänliga alternativ, säger Fred Göransson, VD LeasePlan Sverige. 

Källa: mynewsdesk.com

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln