Tesla presenterar D

Tesla Dual Motor All Wheel Drive Tesla Dual Motor All Wheel Drive

Under torsdagskvällen presenterade Elon Musk Teslas nya Dual Motor All Wheel Drive system för Model S. Värstingmodellen har två motorer och fyrhjuls drift. Totalt har den 691 hp, varav 470 hp på den bakre motorn och 221 hp på den främre. 0 till 100 klaras av på smått fantastiska 3,3 s. Topp hastigheten är 250 km/h. Räckvidden uppges till 44 mil, vilket är 2 mil bättre än enmotors varianten. Anledningen är att kraften kan fördelas mellan motorerna optimerat avseende energiförbrukningen. Första leverans är i Februari 2015.
Samtidigt presenterades också en autopilot för Model S. Systemet består av en kamera, radar och 360 grader ultraljudsensor. Funktioner är bl.a varning vid filbyte och kommer genom mjukvaruuppdateringar ständigt att förbättras.

Kommentera gärna:

  • Morfar • 12 oktober 2014 11:21:32
    Man ska kanske inte ha barn sittande i de två bakåtvända säten varje gång man kollar att den fortfarande klarar 0-100 på 3,4... Men vill man ha plats med fem vuxna och två barn, acceleration som en många gånger dyrare supersportbil, "gratis" laddning, högsta krocksäkerhet, 8 års garanti och plats med 1795 liter bagage hittar man inget alternativ för pengarna. Tänk då på att det fortfarande bara är Teslas första egna kaross. Tur man inte är anställd på en av konkurrenterna.
  • Kalle • 12 oktober 2014 09:31:17
    Samma ax som mclaren F1 och koeningsegg ccx, större lastutrymme en en volvo v70 och inga utsläpp är mycket imponerande!
  • Magnus • 10 oktober 2014 10:05:06
    Gillar autopilot grejen, vore kul att se den i praktiken.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln