Christian Von Koenigsegg årets elbilsförare, årets laddplats för elbilar är Överby och årets elbil är Tesla Model S

Trollhättan Energis snabbladdstation på Överby fick under helgen utmärkelsen Årets laddplats. Det är första gången Årets laddplats utses. Föreningen Elbil Sverige står bakom utmärkelsen, samt även Årets elbilsförare och Årets elbil. Utdelningen skedde i samband med OECR-rallyt (Oresund Electric Car Rally).

-  Det är jättekul att vår snabbladdstation i Trollhättan utsetts till Årets laddplats. Fler och rätt placerade snabbladdstationer är en förutsättning för elbilar och mer hållbara transporter, säger Pia Brühl Hjort, vd för Trollhättan Energi.

Motivering för Årets Laddplats i Trollhättan:

”Laddstationen erbjuder väderskyddad snabbladdning för samtliga elbilar oavsett laddstandard. Placeringen nära centrum, såväl som E45 och riksväg 44, är väl genomtänkt och närheten till ett stort köpcentrum innebär förutom tillgång till en mängd affärer, caféer och restauranger även WiFi-access. Underhållet är väl skött och tre snabbladdare på samma plats visar att laddstationen är dimensionerad med framtidens laddbehov i åtanke.”

Årets elbilsförare blev Christian von Koenigsegg och Tesla Model S utsågs till årets elbil.

FOTO: Örjan Hedblom, Elbilen i Sverige

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln