Dansk vann OECR 2014

loading...

Årets upplaga av OECR, Öresund Electric Car Rally, blev en mycket lyckad tillställning. Deltagarna stöttades av en stor publik på bägge sidor Sundet. Etapp 1 startade på lördagen i Fredriksberg och gick via Helsingör till Helsingborg. Etapp 2 fortsatte på söndagen via Lund till målet vid Malmö Arena. På Etapp 1 gällde det att köra så energisnålt som möjligt. Etapp 2 bestod av orientering mellan Helsingborg och Lund, ett precisionsprov på Mårtenstorget i Lund och sedan fri körning till slutmålet Malmö Arena i Hyllie. Precisionsprovet i Lund var ett nytt spännande inslag i OECR som uppskattades av både rallydeltagare och publik. Rallyts tävlingsledare Peter Bäckström från SunDrive var speaker på plats.
Martin Messer Thomsen från danska Bronshøj tog hem totalsegern med sin unge son Fredrik i en Nissan Leaf.
I samband med prisutdelningen fick Christian von Koenigsegg mottaga utmärkelsen "Årets elbilsförare" som delades ut av Elbil i Sveriges ordförande Sven Forsberg. Christian fick utmärkelsen för sitt engagemang i elbilsfrågor. Vi på laddaelbilen önskar Christian, som själv kör en Tesla Model S, ett stort grattis.
Mer information om OECR, resultat,  mm. finns på: oecr.org

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln