NEWS FLASH! Öresundskraft och Danska Clever inleder samarbete!

Öresundskraft har tecknat en avsiktsförklaring om samarbete med danska CLEVER A/S för att kunna erbjuda elbilsförare den bästa laddlösningen på den svenska marknaden.

 – Genom samarbetet får vi tillgång till CLEVERs varumärke och kompetens på området med väl utvecklade betallösningar, smidiga administrativa system och applikationer för elbilsladdning. Vi gör en ”copy and paste” till svenska förhållanden - och får en flygande start. Det säger Anders Östlund, vd för Öresundskraft.

– CLEVER A/S är en av Europas ledande aktörer på marknaden för elbilsladdning. Företaget har 320 publika laddningspunkter i drift och samarbetar med samtliga elbilsleverantörer på den danska marknaden, däribland BMW, Nissan, Volkswagen, Renault och Tesla.

Det planerade samarbetet mellan Öresundskraft och CLEVER omfattar produkter och tjänster för både primärladdning och sekundärladdning. Det innebär i hemmet och på arbetsplatsen, liksom det publika nät av snabbladdare och semisnabbladdare som Öresundskraft nyligen aviserade.

– Laddning och betalsystem kommer att fungera likadant i Sverige och Danmark. Det underlättar gränsöverskridande pendling och en bredare introduktion av elbilar.

CLEVERs administrativa direktör Lars Bording ser samarbetet som ett naturligt nästa steg för företaget.

– CLEVER är marknadsledande i Norden på elbilsladdning. Vi har ambitioner att gå utanför Danmark och är glada över att vi i Öresundskraft har funnit en stark samarbetspartner. CLEVER har byggt ett unikt varumärke runt elbilsladdning och har en bred erfarenhet av många olika laddare och tillhörande tjänster. De erfarenheterna kan man nu dra nytta av i Sverige.

Det är bara tre veckor sedan som Öresundskraft offentliggjorde beslutet att investera i ett nät av laddare i och omkring bland annat Helsingborg. Företaget avser också att bygga ett nät av snabbladdningsstationer längs en 160 mil lång, nationell korridor. Öresundskraft har sökt stöd för den nationella delen av utbyggnaden och har fått besked om att projektet är utvalt för finansiering ur EU:s TEN-T-program.

– Det här är en långsiktig investering och på sikt vill vi tillsammans med andra regionala samarbetspartners täcka hela Sverige. Tidpunkten är optimal. Det finns erfarenhet, ett brett utbud av attraktiva elbilar och en stor expertis i CLEVER som vi kan dra nytta av – inklusive erfarenhet av att etablera och driva ett väl fungerande laddningsnät. Samarbetet ger oss möjligheter att erbjuda den svenska bilmarknaden samma väl fungerande lösningar som man har i Danmark, säger Anders Östlund.

Mer information:
Anders Östlund, vd Öresundskraft, 042-490 30 80
Lise Kirkegaard, direktör Kommunikation & Marketing CLEVER A/S, tel +45 2020 9580 
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, tel. +46-(0)70-418 34 35

 

Kommentera gärna:

  • Martin • 12 oktober 2014 23:10:21
    Det är bra. Vi åkte kanske 100 mil i somras i Danmark med vår Nissan Leaf. CLEVERs laddare fungerade perfekt. De bidrar också till en samordning som helt lyser med sin frånvaro i Sverige, vad gäller snabbladdare. Tänk så länge vi tex redan har längtat efter en snabbladdare som skulle förbinda Göteborg med Värmland. Kommer den i Åmål? Kommer den i Mariestad? Nu kom den i Skövde... Det var väl OK, men det hade aldrig skett om man hade haft en nationell samordning.
  • Preben • 20 september 2014 15:10:13
    Ja, nu händer det saker!
    Kul!

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln