Laddaelbilen.se på Fredriksberg rådhusplats i Köpenhamn vid start av Öresund Electric Car Rally

loading...

10:45 går starten för årets Öresund Electric Car Rally i Köpenhamn. Dagens etapp går ut på att köra så energieffektivt som möjligt. Varje ekipage får en karta med kontroller som skall passeras innan man når etappmålet i Helsingör. Alla kontrollerna skall passeras och man skall nå etappmålet i Helsingör på så exakt tid 120minuter efter start som möjligt. Varje minut mindre eller mer ger poängavdrag (energitillägg på sträckan). 

Alla bilarna är fullladdade vid start och efter målgång i Helsingör köres bilarna på färjan och åker över till helsingborg. I helsingborg laddas bilarna fulla igen och man mäter hur många kwh som varje ekipage kräver för att bli fullladdade igen. På detta sätt ser man vilka bilar som förbrukat mist energi på delsträckan. 

Man bedömmer följande: Minst förbrukad total energi, minst total förbrukad energi/vikt och minst förbrukad energi/vikt och sedan strafftilläg baserat på minuter avvikelse från de 120 minuter som sträckan skulle köras på.

Bilarn beräknas börja anlända Helsingborg från ca 13:45 fram till 15:15 där det kommer att vara en hel del happenings!

Mer information under dagen kommer!

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln