"it´s a heck of a big factory", Elon Musk vid den officiella presentationen av Giga Factory Nevada

Nu har äntligen startskottet gått för byggandet av världens största fabrik för tillverkning av lithium-Ion batterier.  Fabriken skapar ca 3000 jobb under byggnationen, ger ca 6500 jobb när den är färdig och indirekt ca 20 000 jobb. Det märks tydligt hur nöjda Nevadas Guvernör och personerna kring honom är i denna oficiella presentation av Tesla Giga Factory.

Frågan man inte kan låta bli att ställa sig är, "vad hade hänt om SAAB fått stöd för sex år sedan att börja bygga elbilar?"

Svaret på den frågan överlåter jag till kommentarerna här nedan! ;)

Se "The Giga Factory Announcement" i videoklippet ovan!

Per Jeppson
Laddaelbilen.se

Kommentera gärna:

 • micks • 9 september 2014 16:18:15
  Gång på gång, ja det är konstigt att inte Elon Musk är mera känd i sverige, eftersom han inom en ganska kort framtid kommer att ha större (mycket större) påverkan på sverige och svenskarna än vad någonsin Steve Jobs, och då ska man komma ihåg att steve jobs i princip kraschade eriksson telefonerna (precis som nokia) med iphonen, och håller på att sabba massaindustrin med ipaden (och såklart andra surfplattor). Finnarna lider ännu mer.

  Den här batterifabriken tillsammans med vad solarcity håller på med (ett annat företag musk har stort inflytande i).
  http://www.mercurynews.com/business/ci_25979114/solarcity-follows-teslas-gigafactory-path-will-manufacture-own

  Billiga batterier och billiga solpaneler kommer nog att på sikt ställa till med en kul utveckling i sverige.
  Tror i och för sig att tesla redan har billiga batterier, men dom har inte den volym som krävs för allt dom vill åstadkomma, dom har ju redan börjat att göra lagringslösningar till solarcity.
  http://www.solarcity.com/residential/energy-storage
  och har redan utvecklat till supercharger stationerna, tror att åtminstone en station har 500kwh lagring för utjämning och laddning från solpaneler.

 • Elbils-Lennart • 9 september 2014 13:52:29
  Elon blir mer och mer Jesusaktig i mina ögon. En person (han har förstås kompanjoner och en massa anställda också) som för mänsklighetens bästa får det omöjliga att hända gång på gång på gång....

  Det är fantastiskt underbart att han gör det han gör, särskilt med tanke på att ingen annan gör det. Men det hade förstås varit ännu roligare om Solon hade fått finansiering till sitt projekt eller om Cristina Lampe Önnerud hade fått möjlighet att starta sin batterifabrik i Sverige i stället för i Kina eller så klart om SAAB/Nevs/Electroengine hade kunnat starta serietillverkning av elbilar. Men jämförelserna haltar betänkligt eftersom Elon inte behöver leta efter finansiärer till sina projekt. I Sverige händer ingenting om inte Wallenbergarna tror på det.

  Volvo kan bygga ganska fantastiska elbilar, men vill inte.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln