NISSAN LEAF AMBASSADÖRSPROGRAM 

Vi skrev för några dagar sedan om hur Nissan under sommaren haft en stor framgång med en säljkampanj. Läs här mer om denna fantastika kampanj i Nissans pressrelease här!

Nedan Pressrelease Nissan/Mobility Motors 19.08.14


"Nissan tar nu nästa steg sitt engagemang för utsläppsfri bilism genom att erbjuda utvalda kunder att delta i ett ambassadörsprogram för Nissan LEAF.
Nissan sjösätter LEAF Ambassadörsprogram som är ett led i Nissans fortsatta engagemang för en utsläppsfri bilism. Kampanjen riktar sig i första hand till Nissankunder samt beslutsfattare och företag med ett starkt miljöengagemang.

 Nissan LEAF Ambassadörsprogram pågår under en begränsad period och syftet är att få ut många Nissan LEAF på de svenska vägarna. Ambassadörerna, som privatleasar bilen under ett år, förbinder sig att skriva om sin upplevelse och erfarenhet av att köra LEAF i en blogg och/eller intervjuform. Bloggen och intervjuerna publiceras i ett öppet forum för LEAF-ambassadörerna där de också kan ställa frågor, delge sina upplevelser och funderingar och ha en interaktiv dialog med Nissan och andra ambassadörer.

 Intresset för Nissan LEAF Ambassadörsprogram har varit mycket stort. Under en dag såldes 100 privatleasingkontrakt i Stockholmsområdet och då kampanjen förlängdes en dag, såldes totalt 200 Nissan LEAF. Ambassadörsprogrammet är ett led i marknadsföringen av Nissan LEAF.

 - Nissan har ett tydligt mål när det gäller utsläppsfri bilism. Genom att göra elbilar tillgängliga på marknaden bidrar vi till att ändra köp- och körbeteenden. Nissan LEAF Ambassadörsprogram öppnar nya möjligheter samt hjälper till att motverka den osäkerhet som finns kring laddning och räckvidd. Vår förhoppning är självfallet att fler och fler ska göra miljövänliga val när de väljer biltyp, säger Stefan Andström, chef för Nissan i Sverige.

 Utbyggnad av laddinfrastruktur

Sedan elbilar introducerades och blev ett reellt alternativ för bilägare 2010, har antalet registrerade elbilar varit betydligt lägre i Sverige än i våra nordiska grannländer. Det finns dock en stor potential elbilar i Sverige. Enligt en studie av Elforsk skulle 75 % av svenskarna överväga att ha en elbil som första bil under två förutsättningar: att de inte är dyrare än fossilbränsledrivna bilar i motsvarande storlek och att det finns goda laddningsmöjligheter. Utbyggnaden av laddinfrastruktur är en nyckelfråga när det gäller allmänhetens beslut att köpa elbil eller ej.
Nissan har, tillsammans med partners, i dagsläget installerat 80 % av alla snabbladdare som finns i Sverige.

 - Nissan vill vara delaktiga och i framkant när det även gäller att utveckla miljö- och infrastruktur för elbilismen. Vi har en fantastisk produkt, världens mest sålda elbil, och tillsammans med våra partners ser vi också till att alla elbilar, inte bara Nissan LEAF, kan snabbladda sina bilar på strategiskt utvalda platser längs de svenska vägarna, avslutar Stefan Andström."

Kommentera gärna:

 • Caroline • 13 oktober 2014 16:52:17
  Hej! Träffade just en vän som leasar elbil Nissan leaf. Jag är intresserad av samma deal, hur går jag tillväga?
 • Lars E Magnusson • 31 augusti 2014 06:27:12
  Detta är ett fantastiskt erbjudande som vi tackar Nissan för! Aktionsradien på Leaf gör att jag kan åka till jobb, jakt och sommarställe men inte till svärmor. Så önskar jag att det förblir!
  Hälsningar
  Lars som kört 12000 elbilsmil
  Clio electrique (avvecklade)
  Berlingo electrique (avvecklade)
  Mercedes A-klass electric 28kWh (krockad med moder natur av familjemedlem, avvecklad)
  Leaf -14 (behålles ~ 5-8 år om möjligt, bästa elbilen hittills!)

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln