Invigning av laddpark för elbilar i Växjö

I direkt anslutning till Videum Science Park på Framtidsvägen i Växjö invigs nu en laddpark för sex elfordon. Såväl hyresgäster i Videum  Science Park som deras besökare kommer att kunna ladda sina elbilar här under arbetsdagen. Den som ännu inte har någon egen elbil kommer att kunna hyra de elbilar som ställs upp i laddparken av elbilspoolen Move Aboutunder 2014.  


Videum har i samarbete med projektet GreenCharge Sydost satt upp tre nya laddstolpar som en demonstration för att öka kunskapen kring laddning och här testas tre olika fabrikat; Ensto, GARO och Park&Charge. Alla stolparna kan ladda två fordon samtidigt.

-  Vad vi vet är detta den största laddstationen i närregionen och vi hoppas att den kommer att bli flitigt använd, säger Videums miljösamordnare Tina Färdigh och fortsätter; Vi har sedan 2011 en laddstolpe på P G Vejdes väg. I början var det inte så ofta det stod någon bil på laddning där, men bara under det senaste året har det ökat så pass mycket att det nu nästan varje dag är något fordon på laddning, vilket är mycket glädjande.

Laddparken invigs av Videums styrelseordförande Kristina Knöös Franzén och Tim Lux, projektledare för ELMOS 2,0 presenterar möjligheten att boka och använda de elbilar som kommer att ställas upp i laddparken under 2014. För den som vill finns även möjlighet att provköra några av de uppställda elbilarna.

-  Satsningen är en del i Videums miljöarbete där vi är med och bidrar till att öka infrastrukturen för miljöfordon i Växjö - Europas grönaste stad, förklarar Videums fastighetschef Patrik Hjelm. Men, tillägger han, det är även en del i Vision Charlie, där vi förbättrar hela kvarteret Uppfinnaren på Framtidsvägen. Målet är att bygga ett hus som binder samman de i dag befintliga tre med en gemensam entré och aktiv interstruktur för att möta kraven från framtidens entreprenörer. Vi vet att möjligheterna till parkering är viktig för många hyresgäster och med laddparken ordar vi för fler alternativa färdsätt till och från Videum Science Park.

 

Kommentera gärna:

 • Jan Pontho • 19 november 2016 14:21:15
  Hej,
  Undrar om jag kan ladda Tesla hos er när jag är på besök i Växjö? Vad kostar laddkorten och kan bilen stå och ladda över natten? Har övernattningslägenhet i Sjöbågen och det skulle passa bra.
  Mvh,
  Jan
 • Stefan • 24 augusti 2014 10:02:51
  Malmö är Sveriges tredje stad i storlek och har enbart en snabbladdare! Denna har Mobility Motors bekostat. Intressant att se hur både iMIEV, Outlanders står och laddar hos Mobility Motors (Nissan)
  Skärp er Malmö!!!!!
 • Mats Hägglund • 23 augusti 2014 23:27:37
  Kan någon som vet uppdatera på uppladdning.nu? Men jag håller med Kerstin det är inte så mycket att komma med.

  En kommun som kör hårt är Västerås. Förutom publika 16 A uttag (gratis el men platsen kostar) så finns det nu 5 snabbladdare i kommunen.
  En öppen på MC Dolnads , en öppen hos Aspholmens fastigheter och så har ABB satt upp 3 st kombinerade CHADEMO och CCS stationer en utanför varje kontorsområde (dessa är tänkta för anställda och kunder) men det går säkert att få låna om någon annan är trasig.
  Finns det någon annan kommun som är ens i närheten med antal snabbladdare per capita?
 • Kerstin Larsson • 23 augusti 2014 23:00:14
  Ja, detta var verkligen krafttag av Växjö! Pompa och ståt med invigning av några mode 3 laddare på personalparkeringen. Känns som man satsar ordentligt nu! Eller?
  Finns det inte pengar till ett par riktiga snabbladdare i Växjö? Det hade ju öppnat upp med möjligheter både att pendla till Kalmar, Jönköping o.s.v. Ni kommuner som är med i Green Charge Sydost, har nu verkligen inte råd att sätta upp åtminstone 1 snabbladdare/kommun? Köp inte elbilar till kommunen, köp snabbladdare! Då får vi som bor i medlemskommunerna glädje av skattepengarna och vi kan köpa elbilar! Kommunerna kan då också börja använda elbilar på ett annat sätt!!!!!
  Det är val nu! Visa lite vilja nu!!!!
  /kerstin
 • Morfar • 23 augusti 2014 15:34:47
  Formuleringen "under arbetsdagen" tyder ju inte på att det är frågan om CHAdeMO eller CCS. Men alla möjligheter att ladda när bilen ändå står stilla är positivt. Möjligheten att hyra en elbil en helg och testa snabbladdning själv kan räcka för att någon vågar lämna fossilbilen bakom sig. Fast nu är det ju 11 mil till CHAdeMOen i Kalmar och drygt 8 till den i Ronneby... Tråkigt att Sverige fortfarande är ett u-land när det gäller snabbladdare.
 • Petter P • 23 augusti 2014 09:39:26
  Vad är detta för satsning, när laddstationen endast är till för hyresgästerna och deras besökare? Får inte jag ladda som passerar Växjö????
  Förväntar mig ett svar från Videum!
  /Petter

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln