Nu är Sverige Superladdat!

I tisdags invigdes de första Tesla Super Charger stationerna i Sverige. Karlstadsiten var den första där man klippte bandet 11:38, man fortsatte sedan till Arboga där bandet klipptes 15:10, något försenat p.g.a. ett hemskt regnväder som drog in lokalt över Arboga. 

Det är något speciellt med Tesla Super Chargers, ja det vet väl alla tänker ni. Fast jag menar mer än att de är världens kraftfullaste snabbladdare, de är snygga också! Jag har jobbat som projektledare på både Arboga och Karlstadsiten vilket har givit mig många roliga minnen. Förutom att nyfikna elbilsentusiaster kommer fram och är intresserade, kommer många fram och gillar vad de ser! Ett roligt minne från Arbogasiten är när en turistbuss stannade för lunch break i fredags och det kom fram ett flertal bussresenärer till mig, när jag jobbade med att färdigställa siten. En kvinna i sextioårsåldern säger till mig, "Så jäkla fina de är, hoppas de sätter upp sådana här på alla parkeringar!" Jag frågar henne, "Kör du Tesla när du inte åker buss?" Hon tittar på mig och säger, "Vad är Tesla?, jag tycker bara att de där tunnorna är rysligt snygga!"

Invigningen i Karlstad var fantastisk med ca 30 model S som rullade in, Laddade och fortsatte efter ca 40min laddning. Vädret var på topp, många besökare och media på plats. Det var bilar från Norge, Sverige och Danmark. Man fick direkt känslan vad dessa Super Charger Stations kommer att ge Teslaägarna för möjligheter. Christian Von Koenigsegg var med i cermonin och berättade om sitt gedigna intresse för elbilar och framförallt Tesla. Max Restaurang bjöd alla besökare på mat och dryck och det var väldigt trevlig stämmning.

Invigningen i Arboga var också mycket trevlig trots det dåliga vädret. Teslabilar från hela Norden dök också upp där och laddade. Besökarna bjöds på snittar som serverades av Dinners. Trots att regnet vräkte ned stundtals, kämpade besökarna tappert i det tuffa vädret. Till slut flyttades dock invigningscermonin in inomhus. När det var dags, kämpade sig komunularåd och Teslarepresentanter ut i regnet för att klippa bandet!

Detta var bara två siter som öppnades och nu följer det fler! Redan inom några veckor har Uddevalla, Falkenberg och Löddeköpinge siterna också öppnats! Ja och efter dessa kommer ...

Nej nu får jag inte säga mer, men som sagt det kommer mera!

/Per Jeppson
 

loading...

Kommentera gärna:

 • Olle • 11 juli 2014 18:57:18
  Även jag har hört att det ligger framdragana rör i marken, redo för andra att "köpa in sig på". Det var en av intallatörerna i Karlstad som sa det till mig, så den kan vara sant. Han pekade även vart rören gick i backen.
  Model E skall ju komma 16-17 "motsvarande BMW 3-serien. Blir räckvidden 30 RIKTIGA mil och prislapp kring 350 000. Så är nog många beredda att handla.
  Rykten ( som jag inte minns vart jag hört) har även pratat om LEAF med 48 kWh batteri någon gång 16-17. Jag tror inte att CHAdeMO-laddtiden skulle bli så förfäligt mycke längre än med dagens LEAF eftsom stömmen minskas när laddnivån närmar sig 80%. DVS FLER kWh timmar med full effekt på laddningen. Har kört ca 1000 mil med LEAFen sen i feb. och är nöjd. Skulle den ha dubbel batterikapacitet och fortum bygga ut så som de har lovat. så skulle den duga till 99,5% av all bilåkning familjen företar sig. Den sista halvprocenten kan man ju använda hyrbilschekarna till. Eller låna broschans bil. Han åker ju gratis i min bil medans jag har hans.
 • Kalle • 11 juli 2014 16:07:29
  Undra om nissan vill öka räckvidden på leafen? Vore trevligt (+att de få kanske skulle klara tanka med högre effect ochså)

  Annars får vell vi som inte har råd glatt vänta till 2016-17 när tesla har lovat att släppa en sån bil.
  Den som lever fårse :)
 • Mr X • 11 juli 2014 16:07:14
  Jag har hört att Tesla lagt fram rör i marken och förberett för andra operatörer på alla Super Charger sites de bygger i Sverige! Stämmer detta är det ju GREAT NEWS! :)
 • Olle • 11 juli 2014 15:05:08
  Mycke Tesla nu..
  Klart att det är kul att se att de verkar visa allvar. Tanken har slagit mig om Audi, eller Mercedes, skulle göra något liknande. DVS Sätta upp mackar för bara sitt märke och dela ut gratis drivmedel...Jösses vilket liv det skulle bli

  Jag försöker jaga på Fortum om utbyggnad av CHAdeMO, i stort sett utan framgång. De enda jag får som besked är att de sommar men att det återstår arbete.
  Någon som sett några nya CHAdeMO på sistonde? någon som vet något om Örebro, Mariestad, Åmål??
  Jag hör ryktem om Torsby och eventuellt Sunne.

  /Olle

  Klart att jag oxo vill ha en Tesla, men har svårt att motivera en i familjebudgeten. Skulle gärna se något som motsvarar en LEAF- fast med 30 mils RIKTIG räckvidd.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln