Snart 5000 laddbara fordon på vägarna i Sverige

Vid utgången av maj månad fanns det 4 843 laddbara fordon i Sverige. Under maj månad ökade beståndet med 391 fordon, vilket är en ökning på drygt 400 procent jämfört med samma månad förra året. Hittills i år har antalet laddbara fordon ökat med 1 621 fordon. Värt att notera är att Mitsubishi Outlander laddhybrid ensam står för ungefär hälften av årets beståndsökning. 

Maj månad var den tredje månaden i rad med beståndsökningar nära, eller över, 400 fordon. Power Circles prognos för helåret 2014 är ungefär 4 400 nya laddbara fordon (+135%), vilket skulle ge ett totalt bestånd om 7 600.

-  För tredje månaden i rad ser vi markant högre ökningstakt än tidigare, vilket är glädjande. Det finns också många bra initiativ som har potential att bidra till ytterligare ökningar. Exempelvis erbjuder Falu Energi & Vatten alla anställda en elbil som personalbil, och Landstinget i Västmanland har liknande initiativ på gång. Jag hoppas att fler organisationer kan inspireras av detta, säger Olle Johansson, VD Power Circle.

Kommunernas 10-i-topplista domineras av fem kommuner i Stockholmsområdet, men här finns också Malmö och Göteborgs kommuner tillsammans med uppstickare som Umeå och Lund. Det vanligaste laddbara fordonet i Sverige är Toyota Prius laddhybrid, tätt följd av Mitsubishi Outlander PHEV. Det vanligaste helt batteridrivna fordonet är den lätta lastbilen Renault Kangoo. Över 80 procent av de laddbara fordonen ägs av organisationer. 

Källa: Powercircle

 

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln