Igår gick starten för eTourEurope - Ett Rally genom Europa med elfordon!

eTourEurope -Rally med elbilar genom Europa eTourEurope -Rally med elbilar genom Europa

Nu pågår eTourEurope, ett rally genom Europa med elbilar. Man kommer att besöka nio huvudstäder på nio dagar och man kommer att tillryggalägga ca 4500km. 
Igår startade 70 elfordonsentusiaster från München, för att visa de möjligheter som nu ges med elfordon och den i Europa nu snabbt växande laddinfrastrukturen. Rallyt kommer att gå genom Tyskland, Tjeckien, Slovakien, Ungern, Österrike, Schweiz, Frankrike, Belgen. Man kommer att passera huvudstäderna Berlin, Prag, Bratislava, Budapest, Wien, Bern, Paris, Bryssel och Amsterdam på rallyt.


Det deltager flera typer av elfordon, allt från idag vanligt förekommande Nissan LEAF, Renault Zoe, Tesla Model S till elfyrhjulingar, elcyklar och elscooters.

Målet är att få ut elfordonen från försäljarnas showrooms ut på gatorna och på så sätt nå ut till folk på ett annat sätt.  Man visar att det går att resa med elfordon över stora delar av Europa och skapar ett ökat intresse för elfordon längs vägen. Man visar även att det går att göra långa resor utan räckviddsångest, tack vare infrastrukturen med snabbladdare som nu växer fram.

Rallyt pågår fr.o.m. igår den 17 Maj t.o.m. 26 Maj. 
Följ det senaste om Rallyt på www.etoureurope.eu !

 

Kommentera gärna:

  • Jan • 18 maj 2014 11:29:36
    Läste på en annan site ihår att de förväntade att 1000 fordon skulle ställa upp!? Hur hade de tänkt lösa laddningen av 1000 fordon på ett sådant Rally? Det var nog bara vilda spekulationer utan tanke! 70 fordon är fullt tillräckligt för att det skall bli krångligt med snabbladdningen om fordonen anländer till laddplatserna i tätt intervall!
    Det krävs en hel del planering för att det skall funka bara med 70 fordon!
    /Janne "Besser Wisser"

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln