TESLA SUPERCHARGERS KOMMER TILL SVERIGE 

TESLA MODEL S TESLA MODEL SPress release Tesla Motors Sverige 2014-05-16:
Med över 100 Superchargers öppna globalt är nu de svenska vägarna näst på tur att aktiveras! Model S har funnits på de svenska vägarna sedan september 2013. Och med många fler leveranser under året är Tesla glada över att vi i sommar kommer öppna våra första Superchargers i Sverige. De nya stationerna längs E6 och E18 kommer att möjliggöra resor för Model S ägare mellan Oslo och Köpenhamn samt Oslo och Stockholm, utan att någonsin mer behöva stanna för att tanka bränsle. Med övriga Superchargers som vi öppnar inom de närmaste månaderna kommer omkring 90% av den svenska befolkningen bo inom 320 km från en Supercharger-station innan året är slut.

Laddaelbilen.se kommer att följa utvecklingen och rapportera.

Källa: Tesla Motors

Kommentera gärna:

 • Micke • 8 juni 2014 15:53:36
  @Mr Surprise
  Haha... vilket dåligt försök till trollande. :P Om du faktiskt visste något så hade du ju kunnat berätta, är ju inte direkt hemligt.
  Dessutom kan du omöjligt veta med säkerhet var alla superchargers kommer att hamna eftersom alla avtal inte är gjorda än så det finns fortfarande risk att flera tänkta platser flyttar på sig.
  Men men, kom tillbaka när du faktiskt har något konkret att dela med dig av som till exempel vilken av bockarna Bruse du föredrog. ;)
 • Olle • 7 juni 2014 16:54:54
  Kul Mr Surpise :-)

  Det vi vet nu är att CHAdeMO adapeter finns 8900 SEK eller 6300 NOK. OM man har super charge aktiverad.

 • Mr Surprise • 7 juni 2014 02:06:36
  Ni kommer att bli överraskade ;)
  Spekulera på!
  Det är kul att läsa när man vet!
  /Mr Surprise
 • Olle • 4 juni 2014 05:48:27
  Blir nog ingen supercharger i Grums.
  Karlstad elnät håller på att räkna på snabbladdare vid MAX/Sonnerlids/Statoil, västra infarten Karlstad. Enligt bekant så är det inte helt problemfritt med kraftiga svängningar i effektuttag på nätet.
  Se även
  http://tesla.sondell.biz/?p=750
 • Blåbäret Bloppe • 27 maj 2014 12:36:59
  Idag så jag för första gången en livs levande Tesla Model S på stan! En svart med sportpaket tror jag den hade. Detta för att jag cyklade ett annat håll än det jag brukar. :P @ alla andra
 • Micke • 26 maj 2014 18:25:20
  Även Ljungby känns som väldigt kort avstånd från Jönköping. Tesla brukar ligga väldigt nära 20 mil för att behöva så få super chargers som möjligt men så att även deras 60 kWh:are ska klara det även vintertid. Markaryd eller Örkelljunga är egentligen mer troligt, lite beroende på vilken sida av Jönköping laddaren hamnar.
  Men men, det är inte säkert att stationerna hamnar där, Tesla har flyttat runt lite på laddare förut när de inte varit 100% säkra på var de ska hamna.
  E6:an och E18 känns dock ganska färdiga, men som alltid så får vi ju se vad som händer. Det har inte kommit in någon förfrågan om tillstånd i Arboga än, så mycket är säkert. :)
  Får se hur länge det dröjer innan norrbaggarna klagar på att de inte kan ta sig till stockholm och västkusten smidigt.
  Ner till Europa kan de ju snart ta sig med de laddarna som byggs i Danmark. Saknas bara ett par sen i norra Tyskland för att ta sig till alperna och vandra i sin lusekofta med sin Tesla.
 • Blåbäret Bloppe • 26 maj 2014 14:50:44
  BlobbelMicke: SC Värnamo ser mer ut att vara vid Ljungby vid en närmare glutt, och det verkar ju mer rimligt med tanke på det korta avståndet mellan Värnamo och Jönköping. Men att det inte hamnar en Supercharger kring Malmö-Helsingborg förstår jag inte. Förhoppningsvis kommer det på sikt, liksom en kring Karlskrona-Kalmar, Borlänge-Falun och några upp längs E4 norr om Sundsvall. Men det kommer nog när Finland börjar få sina Superchargers. Jag funderar faktiskt på om det är Järna eller Södertälje som Superchargern i det området kommer ligga i. Södertälje vore ju mer strategiskt med tanke på E20 mot Fläskilstuna.

  Det intressanta är om man kollar McDonalds placeringar längs vägarna i Sverige så ligger de just vid sådana punkter där Superchargers vore strategiska. Kanske inrättar Tesla ett samarbete med dem?
 • Micke • 20 maj 2014 20:20:20
  Nu har Tesla släppt en mer detaljerad karta för Europa för stationer som kommer snart och som kommer innan vintern är över.
  E18 och E6 ser ju ut som väntat, bara lite tunt i Skåne. E4:an ser ut att vara med Järna-trakten, Norrköping, Jönköping, Värnamo. Eller någonting åt det hållet.
 • Micke • 19 maj 2014 16:13:22
  Från första spadtaget så brukar det ta 3-4 veckor. Men än så länge har vi väl inte upptäckt så många spadtag.
  Det som tar mest tid är ju att få de tillstånd som behövs. Och de tillstånden borde synas i diverse kommunprotokoll, så innan vi hittat några sådana så är det ett antal veckor kvar. Så vänta er inte för mycket innan sensommaren är här.
 • Micke • 19 maj 2014 16:06:54
  @MR X
  Det finns möjlighet att kontakta Tesla för att rekommendera lämpliga platser för superchargers och både från norska och svenska forum så är det Grums som folk har skickat in som rekommendation.
  Tesla hade även varit i kontakt med enskilda norska Teslaägare för att se om det fanns något vettigt närmare Oslo men att deras rekommendation fortfarande stod kvar.
  Ingenting är 100% säker här i livet men med Teslas kriterier på avstånd mellan superchargers och möjligheter till rastplats/fika/mat/kiosk/toaletter så finns det egentligen inte så mycket alternativ till Grums.

  Vad som ska bli intressant att se är deras val när det gäller E4:an. Där finns det många intressanta och strategiska punkter, många fler än det kommer bli snabbladdare där. Så vill man ha en gissningstävling så är det sträckan att ta sig an. =)

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln