Mitsubishi Outlander PHEV´s drivlina, så fungerar den!

Mitsubishi Outlander PHEV är en av de bäst säljande hybridbilarna just nu. Det har skrivits en hel del kommentarer här på laddaelbilen.se och vi har fått en hel del mail angående hur drivlinan på Otlandern fungerar. Detta videoklipp ger en bra förklaring på det!

Kommentera gärna:

 • mikael • 13 november 2014 10:11:09
  Hej,
  Har en PVEH sedan 1/6 och är nöjd.
  Kristians tipps nedan var bra, jag skall testa detta asap.
  Åker en del Sthlm-Linköping och då blir det bensin.
  Har inte funnit nt sätt att bara mäta bensin förbrukningen utan får med el också.
  HAr kört 7000 km och tankat ca 120 liter så bensin motorn är ju långt ifrån inkörd ännu.
  Vore kul att höra vad ni andra tycker.

  Mikaell
 • Kristian • 13 maj 2014 21:47:18
  Ner till några plusgrader går det att köra enbart på el. Vet ännu inte exakt var gränsen går. Genom att: trycka två ggr på start (utan bromspedal nertryckt), "luftkvalitetssystem" = off, fotbroms på + startknappen igen = bilen växlar till Readyläge. Tryck in eco och sist men inte minst ställ tillbaka till Auto på "luftkvalitetssystemet" igen. Har kört så i tre veckor nu och motorn har inte startat. Inställt på 20 grader och det tycker jag att det blir. Startar jag den som vanligt går motorn igång direkt och värmer kupén och den stannar inte omgående om jag slår på Eco. Genom detta verkar säsongen på ren el kunna förlängas rejält. Vet inte om jag missar något eller så, någon som har några erfarenheter på detta tema?
 • L • 13 maj 2014 11:51:44
  Kört min PHEV i en månad nu. Trots ECO läge så startar fossilmotorn då större värmebehov föreligger. Vid yttertemp på plus 4 grader så startar bensinaren - Lite trist att puttra runt de första 10 km på bensin för att värma kupen. I vinter kommer det nog inte gå åt så mycket el...
 • Tomas • 22 april 2014 19:58:35
  Om man trycker in ECO och inte slår på AC så går den på el. Bara om man trampar HÅRT på gasen så startar fossilmotorn.
 • Ove • 21 april 2014 10:31:42
  Det framgår inte i filmen om Mitsubishi har insett sitt misstag och lagt till ett Pure-läge för garanterad eldrift, som många andra plugin-hybrider har. Någon som vet detta?
 • Gustav Johansson • 19 april 2014 10:49:54
  Hej,
  Tack för ett intressant videoklipp!
  Glad Påsk!
  Gustav

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln