Stockholms stad har Sveriges miljövänligaste fordonsflotta

Stockholms stad har i år utsetts som vinnare av priset Miljöfordonsdiagnos
Bästa Resultat 2013 med motiveringen ”Stockholm stad har en hög andel miljöbilar både på person- och lastbilssidan. Detta i kombination med en hög andel biofordon gör Stockholm till en föregångare. Vi anser därför att Stockholms Stad har gjort bästa möjliga miljöval under 2013 och är en värdig vinnare av priset Miljöfordonsdiagnos Bästa Resultat 2013.”


För femte året i rad gör Miljöfordon Syd och affärsinformationsföretaget Bisnode Miljöfordonsdiagnosen, som visar fortsatt förbättrad energieffektivitet och minskad klimatpåverkan i svenska kommuners och landstings fordonsparker. Diagnosen visar tydligt att det är satsning på el- och gasfordon som krävs för topplaceringar. Miljöfordonsdiagnos är en granskning av fordonsparker i Sveriges alla kommuner och landsting och omfattar både personbilar och lätta lastbilar. Uppgifterna baseras på statistik från helåret 2013, som tas fram av affärsinformationsföretaget Bisnode.

- Det är väldigt kul att Stockholms stad uppmärksammas för sitt stora engagemang i miljöbilsfrågan. Vi satsar stort på omställningen från fossilberoende fordonsflotta till förnybar fordonsflotta säger stadsmiljöborgarråd Per Ankersjö (C).


- Vi vill göra det lätt att välja miljövänliga alternativ i staden. I år kommer vi bland annat att bygga ut infrastrukturen för elbilar med 100 nya normalladdningsstationer och 10 för snabbladdning säger stadsmiljöborgarråd Per Ankersjö (C).

Källa: mynesdesk.com

 

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln