Ny kompakt EasyCharge snabbladdare med en mycket förmånlig prisbild, både på enhet och installation

EasyCharge snabbladdare EasyCharge snabbladdare

EasyCharge snabbladdaren är en mycket kompakt 20kW laddare, som finns i många olika utföranden. Mobilvariant (se bild ovan) som lämpar sig för exempelvis verkstäder, elbilsevent eller temporära laddstationer. Den finns sedan i ett antal olika versioner för permanenta laddstationer. Den kan levereras med CHAdeMO, CCS och 22kW AC mode 3, antingen var för sig eller två alternativt alla tre i kombination.

Laddtiden med denna kompakta 20KW EasyChargeladdare när det gäller att ladda exempelvis en Nissan LEAF, blir endast 10 minuter längre än på en 50kW laddare. Detta för att den höga laddeffekt som en 50kW laddstation  erbjuder endast kan tas ut under en del av laddtiden. Vid laddning med denna 20kW laddstation laddar man med en mer linjär effektkurva under hela laddtiden och skillnaden i laddtid blir inte så stor. Det som är mycket intressant är att själva laddstationen kostar mycket mindre än en 50kW laddstation och även installationen blir mycket billigare. Detta innebär att man istället för att sätta upp en 50kW laddstation, så kan man för mindre än samma kostnad sätta upp minst två av denna typ.

EasyChargeladdaren visas upp och demonstreras av SunDrive AB under GreenCharge elbilsturné. Den kommer att finnas med vid elbilsturnen vid stoppen i Jönköping 27/3, Växjö 8/4 och Älmhult 11/4.
För information om EasyCharge snabbladdare kontakta SunDrive AB, info@sundrive.se

Se demo video här!

Kommentera gärna:

 • Lars R • 3 april 2014 21:23:12
  De där laddarna har funnits på marknaden ett tag. De kommer från evtech.ch ...
 • Mats Hägglund • 25 mars 2014 19:17:33
  Rätt idag men kanske fel 2017: Idag med 24 kWh batteribankar är denna nya helt tillräcklig, (även om jag tycker att figurerna i presentationen verkar vara lite pimpade) Men 2017 när bilarna sannolikt har minst 48 kWh så blir skillnaden betydligt större och helt i favör till 50 kW-laddaren.
  Men vem vet om denna önskvärda utveckling slår in så fort.

  MVH/Mats - Nu med 600 mil på mätaren i Leafen och löjligt nöjd.
 • Carl-Johan L • 23 mars 2014 22:36:38
  Finns den också ännu mindre max 3x16A in så skulle jag direkt köpa en å ha på uppfarten. Tänk å tanka fullt på bara 2h.
 • Anders L • 23 mars 2014 21:28:11
  Helt rätt tänkt! Att sätta upp en 50kW snabbladdare idag kostar ca 250-300 000:- för laddaren, sen gäller det att få fram 3x63A att mata den med. De är också så stora att både transport och markarbeten blir väldigt kostsamma.
  RÄTT TÄNKT!
  Anders
 • Göran F • 23 mars 2014 20:08:25
  Detta låter mycket lovande. Jag är väntar gärna 10 minuter längre på att bilen blir laddad om det innebär att det finns en laddare ledig direkt när jag kommer till laddstationen! Hellre 2st laddare på plats med bättre tillgänglighet än 1st som laddar 10min snabbare och man får vänta 30 min på att den blir ledig!
  /Göran F

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln