Årets bil 2014 blev en fossilbil!

Peugeot 308 Peugeot 308

Årets bil 2014 blev en Peugeot 308, men två elbilar knep 2:a och 3:e plats. BMW i3 tog silver och Tesla Model S tog bronset. Sedan kom Citroën Picasso, Mazda 3, Skoda och Mercedes S-klass. Värt att notera är att de två första platserna går till europeiska bilar och den amerikanska Tesla Model S, som världen över har prisats för sin säkerhet och teknik, kommer först på 3:e plats.

Mer information finns på: www.caroftheyear.org

Kommentera gärna:

 • Mats Hägglund • 3 mars 2014 20:58:04
  På DI skriver de att hela sydeuropa röstade på P-308:an och genom denna självgoda inställning har de genom åren med lättja och lathet slagit sönder hela sin industri. Nordeuropa röstade på TESLA:n vilket tyder på en insikt om att det är dags att ställa om produktionen och synsättet mot ett modernare tänk.

  Det har alltid funnits skeptiker vid teknikskiften, John Ericsson fick bevisa att propellern var bättre än skovelhjulen osv. med en dragkamp, FACIT gick i graven för att de inte förstod att datorerna skulle slå igenom osv..

  Vi får väl se detta som en pris i teknikhistoria detta år, med en teknik som inte finns i produktion om 10 år.
 • Bertil • 3 mars 2014 20:42:51
  Hade inte förvånat mig om Volvo V70 vunnit! Lägg ner denna utnämning, verker helt korrupt!!!
  BMWi3 tvåa??? Före Tesla S??? BMWi3 lika säker som en VW 1300 1969, kommer tvåa???
 • Anders • 3 mars 2014 20:29:44
  Hmmm, man blir ju lite skeptisk mot denna nyhet. Jag vet inte hur bra Peugeoten är men i3an har ju inte ens ett fullvärdigt skydd mot whiplash (4 stjärnor iEuro-ncap). Hur kan Teslan hamna på tredje plats som har fått full pott i alla kända (och okända) tester? För mig verkar det som om röstningen har skett med passet i hand. Har nog överlevt sig själv, dags att lägga ner.....

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln