5,7st VW e-Golf per minut såldes de första 3,5 timmarna som försäljningen startade i Norge

e-Golf Succé i Norge e-Golf Succé i Norge

Klockan 09:00 i tisdags startade imoportören av VW, Harald A. Möller försäljningen av VW e-Golf. Bilarna kommer inte att börja levereras förrän i juni, men trots detta så var det full fart på försäljningen. Det såldes 1200 VW e-Golf på tre och en halv timme, vilket är lika med 5,7 e-Golf/minut.

”Detta är helt otroligt! Efterfrågan har varit enorm och vi märkte väldigt tidigt ett stort intresse från kunderna”, säger informationschef för VW Norge Anita Svanes.

Svanes berättar vidare att 65 av deras 72 återförsäljare skall sälja bilen och målet för 2014 är 2500st e-Golf. Det är dock en fråga nu om man troligtvis kommer att justera upp målet. Något liknande förhandsintresse har importören inte upplevt sedan ”lillebror”, e-Up blev lanserad i höstas. Då fick de 300 beställningar de första fyra minuterna bilen gick att beställa, sedan kollapsade beställningssystemet.

Kommer det att bli samma situation i Sverige? Om inte, varför?

Källa: abcnyheter.no

Kommentera gärna:

 • Per Lyngemark • 3 mars 2014 14:22:08
  Köpte en eUP igår (i Helsingör eftersom den var 30,000kr billigare och leverans på 2 veckor mot 20 veckor i Sverige). Handlaren i Malmö hade sålt EN eUp de senaste fyra månaderna, och de sålde 300st på fyra minuter i Norge...

  Om ni läser FFF 2030 så kan ni se att Sverige INTE vill följa Norge, eftersom elbilarna kör många fler kilometer per bil jämfört med en bensinbil. Det innebär att det blir fler bilar på vägarna... så glöm att vi kommer att följa Norge.

  Det enda som skulle fungera i Sverige vore om vi höjde bensin priset med 1kr litern varje år, då vet vi att bensinpriset kommer att ligga på 20kr litern om 5år och 25kr/l om 10år. Då blir det lätt att räkna på när man skall byta över til elbil, samt det kommer att ge ett rejält klirr i kassan för regeringen som de kunne satsa på laddstationer eller vindturbiner så att alla kan köra grönt.
 • Vad ska ja rösta på? • 3 mars 2014 06:54:43
  Till våra svenska fega politiker:
  Härma norge! Kör en coppy paste på deras bonus/malus system.

  Fins det något parti som säger att de vill få fart på elbilsförsälgningen?
 • KlogeJohan • 2 mars 2014 22:30:00
  Man laddar på köpcentrat på väg hem där man stannar och gör sina matinköp och övriga ärenden! Alla köpcenter har minst 3st 50kW eller 20kW laddare! Eller?
 • Perre • 2 mars 2014 22:25:06
  Var laddar man (förutom hemma)? Jag kanske tar mig till jobbet och hem (i bästa fall) men är inte säker på att jag skulle våga chansa på vintern. Kan inte ladda på jobbet. Det enda vettiga i Sverige just nu är möjligen elbil med "extended range"
 • Micke • 2 mars 2014 21:24:06
  Vi behöver både ett bonus/malus-system och en utökad supermijöbilspremie och det nu, inte om några år.
 • Booboo • 2 mars 2014 17:25:38
  Det kommer inte att bli samma rusning i Sverige för det är fortfarande så mycket billigare att köra på Diesel och Bensin :(:(:(

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln