Tesla model S korsar Nordamerika på 76 timmar inklusive laddningsstopp!

Oslo - Nice på 24 timmar?
Nu kan det snart vara verklighet, att köra elbilen från Oslo till Nice på ett dygn! Utbyggnaden av snabbladdare är i full gång i de flesta länder i centraleuropa och snart även i Sverige. Detta kommer  att göra det möjligt att ta elbilen på Europa semestern.

Vissa kommer att vilja komma fortast möjligt till Franska Rivieran och andra kommer vilja ta det lugnt och besöka en massa intressanta platser på vägen. Hur dessa semesterresor med elbil kommer att se ut styrs naturligtvis inte bara av hur många snabbladdare som finns tillgängliga längs motorvägarna, utan även av en mängd andra parametrar. En parameter är naturligtvis elbilarnars räckvidd per laddning.

I USA satte vid månadsskiftet Tesla världsrekord för elbilar, genom att korsa den NordAmerikanska kontinenten på 76 timmar och 5 minuter inklusive laddning.

Man körde med två Tesla Model S och laddade dem på det nu sammanhängande nätverket av SuperChargers över hela kontinenten.

Vi har Tesla att tacka för mycket, då de gång på gång visar hela världen att elbilar är det enda alternativet.

STORT GRATTIS TILL REKORDET!

Följ med på resan i videoklippet ovan!

Kommentera gärna:

 • Morfar • 16 februari 2014 17:40:58
  @ Mats: Gröna Bilister körde ju elbilsrekordet.se förra sommaren. Det skulle kanske vara en idé att med flera förare köra flest möjliga mil på 24 timmar eller 7 dygn? Om Tesla Sverige ställer upp med en demobil ställer jag upp som ratthållare. Bilen bör kanske vara lastat till högsta tillåtna vikt med tanke på internettrollen.
 • Micke • 16 februari 2014 12:00:36
  @Mats
  Njae... det är not svårt att få till något liknande som imponerar här på hemmaplan. Roadtrips är ju inte så populära (varför inte åka tåg eller flyga?) här som i USA och avstånden är ju inte så långa.
  Fast lite genomslag skulle man nog kunna få om man har några Teslor som åker från nordnorge till Stockholm och vidare ner till Lissabon. Det ska vara möjligt enligt Tesla att göra i slutet av detta året.
  Att tuffa Stockholm - Göteborg på dubbla tiden mot fossilt med en Leaf har nog motsatt effekt.
 • Mats Hägglund • 16 februari 2014 10:38:39
  Kontinentkorsningarna är jättebra PR för elbilar men går det att skapa något motsvarande i Sverige för att nå ut i Svensk media? De är generellt dåligt pålästa och merparten av folket tror inte att det inte går att t.ex långpendla med t.ex en Leaf.

  Går det att få till något t.ex STHLM - GBG eller STHLM - Oslo?

  Vad tror Ni är det en ide att bygga på?
 • Micke • 16 februari 2014 01:03:02
  @Paul
  Panama ligger i Nordamerika. Detta enligt de vanligaste indelningarna av världsdelar enligt 6 och 7 världsdelsmodellen. På samma sätt som Egypten ligger i Afrika eller Ukraina ligger i Europa trots att man ibland använder vissa andra uttryck för regionen som Östeuropa eller Mellanöstern/Nordafrika.

  @Markus
  Inte köra LA - NY utan korsa USA från kust till kust. Bästa vägen att ta är San Diego, CA - Jacksonville, FL. Den sträckan är betydligt kortare. Resan de gjorde nu var under ganska horribla omständigheter med kyla, is och flera snöstormar och en sandstorm längs med rutten samt att rutten slingrar sig en lång extrasträcka genom bergen.
  Dock måste jag revidera mig själv. Såg nu att raka vägen mellan San Diego och Jacksonville inte är utbyggd förrän 2015. Hösten 2014 så måste man åka via Oklahoma City rakt ner till Houston vilket blir en rejäl extrasträcka. Så jag får ändra mig till under 55 timmar hösten 2014 och under 50 timmar någon gång under 2015.
 • Markus • 15 februari 2014 22:47:25
  Såg kommentaren nedan om att någon trodde man skulle köra Los Angeles - New York med elbil på 50 timmar till hösten!?? Hur har du tänkt då? För att klara det så måste bilarna ha en snitthastighet på 89km/h inklusive laddstopp och övriga stopp! Skulle vara intressant att höra din teori om hur det skall gå till! Väntar med spänning på ditt svar.
  /Markus
 • Paul • 15 februari 2014 22:35:11
  @Micke
  Panama och Colon ligger i Centralamerika, så jag har svårt att se kopplingen till Teslas Rekord?
  Paul
 • Micke • 15 februari 2014 20:46:08
  Jag tror rekordet kommer att vara under 50 timmar till hösten. Korsa USA från kust till kust alltså. Rekordet för att korsa den nordamerikanska kontinenten för en elbil är under 40 minuter (Panama city - Colon) och sattes också häromveckan.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln