Klart för laddning i Vimmerby

Klimatrådgivare Emma Jonsson hjälper Thomas Carlsson att komma igång med laddningen. Klimatrådgivare Emma Jonsson hjälper Thomas Carlsson att komma igång med laddningen.

Saxat ur Vimmerbytidning
Nu är det klart för laddning av en elbilar som än så länge finns i Vimmerbytrakten. Från och med torsdagen är laddningsstolpen vid rådhuset igång som kommunens första offentliga laddare för elbilar.

– Platsen är noga vald intill stadshus och centrum. Laddstolpen är förberedd för kraftfull snabb laddning även när ny teknik kommer i bilarna, säger Roger Carlsson vd för Vimmerby Energi- och Miljö som driver laddningsplatsen.


Inte många elfordon
Först ut att tanka var Thomas Carlsson, bilförsäljare i Vimmerby. Han tycker det är ett viktigt steg att et finns publika laddare.
– Ja definitivt. Sen är det nog främst kommuner och kommunala bolag som måste bli pionjärer och köpa in elfordon, säger han.
Än så länge finns inte särskilt många elfordon i Vimmerby. Vemab har två plus en el- och dieselhybrid. Utöver om är det mycket glest mellan elfordonen, bedömer både Roger Carlsson och Tomas Carlsson.

Kommentera gärna:

  • jh • 28 april 2016 06:13:41
    Det där ser ut som en vanlig typ 2 med max 22kw ut. Ingen snabbladdare med andra ord. Och en punkt. Ännu bara något att klia miöjösamvetet med. Jag blir så trött.... de kunde lika gärna gärna struntat i det.
  • Rolf • 17 april 2016 14:29:59
    Är det snabbladdning
    Är den öppen för laddning alltid?
    Kul

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln